Onstwedder Boys boekte een overwinning op FC Assen en blijft meedoen om de titel.

Na een serie matige wedstrijden wist Onstwedder Boys zaterdagmiddag op De Boskamp wel te overtuigen tegen FC Assen. Na een 2-1 ruststand won de ploeg van trainer/coach Guus Zantinga met 4-2. Omdat RWF eenvoudig met 5-0 won van NWVV blijft het bovenin spannend. RWF en Onstwedder Boys hebben met nog twee wedstrijden te gaan 48 punten, waarbij het doelsaldo van de ploeg uit Friesland beter is.

Onstwedder Boys kent voor aanvang van de wedstrijd de nodige personele problemen. Gerben Meems en Rutgert Tipker zijn wegens blessures niet inzetbaar. Anne Wilzing is nog steeds niet helemaal fit en begint op de bank. FC Assen is bezig aan een goede serie en staat op de derde plaats. De ploeg uit Onstwedde won na een chaotische slotfase eerder dit seizoen met 2-3 in Assen.

Onstwedder Boys sterk uit spelhervattingen

Onder leiding van scheidsrechter Vonk uit Groningen wordt er onder zeer zonnige omstandigheden om 14.30 uur afgetrapt. Na vijf minuten spelen lijkt Jarno Sterenborg de score te openen, maar zijn doelpunt wordt afgekeurd wegens het hinderen van de keeper bij een hoge bal in het 5-meter gebied. Na tien minuten scoort FC Assen wel. Jarno Hamming komt op het middenveld in balbezit en haalt vanaf ruim twintig meter uit: 0-1. Rein Koudstaal is kansloos. Lang kunnen de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Uit een corner van Harm Visser scoort Marcel Paans twee minuten later via een kopbal de gelijkmaker: 1-1. Onstwedder Boys is voortdurend gevaarlijk bij corners en vrije trappen. Na bijna een half uur spelen is Gerko Scheper dichtbij een treffer, maar zijn kopbal uit een vrije trap gaat net naast. Scheper scoort kort daarop wel de 2-1. Een lange bal van Sem Nieuwenhuis komt op rechts bij Jarno Sterenborg terecht. Zijn voorzet bereikt de spits van Onstwedder Boys, die met wat geluk drie tegenstanders in de luren legt en van dichtbij eenvoudig weet te scoren. Assen zet in de laatste tien minuten voor rust meer druk. Onstwedder Boys komt goed weg als een schot van Guido Thijen via een verdediger net over het doel van Rein Koudstaal gaat. Even later gaat Levi Nieuwenhuis aan de rechterkant goed door, maar zijn schot gaat hard voorlangs.

Lees het volledige verslag via de volgende link: Onstwedder Boys – FC Assen

Bron: Onstwedde.info

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieten schiet zichzelf in de voet

Gieten heeft ook aan het duel met Weerdinge geen punten over gehouden. Op het ...

Ter Apel ’96 laat het lopen tegen CEC

Voor de laatste wedstrijd van 2015 reisde Ter Apel ’96 naar Emmer-Compascuum om de ...

Alteveer wint in rood aanlopend duel van WEO

Alteveer boekte een zege op WEO en blijft zo enigszins in het spoor van ...