WKE werd op de slotdag nog kampioen, Valthermond greep net mis. Sellingen gaat spelen voor promotie, ASVB, HOVC en Musselkanaal tegen degradatie.

Foto Andries Middelbos, WKE kroonde zich dankzij een late treffer tot kampioen.

Helpman – WKE ’16: 0-1

Op de slotdag van de zondag 2e klasse K stond er nog nog het nodige op het spel. Zo ook het kampioenschap, dat nog tussen WKE ’16 en Valthermond ging. WKE stond voorafgaand aan de laatste speeldag een punt voor op de Mondkers, dus voor beide partijen leek winst we min of meer noodzakelijk om kampioen te worden. Voor WKE wachtte een pittige uitwedstrijd tegen Helpman nummer drie en dat het moeilijk was bleek wel uit het feit dat het heel lang 0-0 bleef. Kansen voor WKE waren er wel, maar gescoord werd er maar niet. En dus leek het kampioenschap bijna uit de handen te glippen omdat Valthermond wel met 3-1 wist te winnen van Peize. In de slotminuut kwam het echter toch nog goed voor WKE toen Harold Wolters de bal van dichtbij wist binnen te schuiven. Het feest bij de vele meegereisde WKE-supporters barstte vervolgens direct los.

Foto’s Andries Middelbos: Helpman – WKE ’16

Valthermond – Peize: 3-1

Winnen en dan maar zien wat WKE doet was de opdracht van Valthermond. Dat moest het wel doen tegen degradatiekandidaat Peize, dat een overwinning nodig had om nog de nacompetitie te bereiken. De start van de gasten was goed te noemen want na acht minuten spelen stond Peize verrassend genoeg op een 0-1 voorsprong via Radboud Renkema. Vervolgens was het eenrichtingsverkeer en was het wachten op de gelijkmaker. Jesper De Graaf zorgde daarvoor na een half uur spelen, waarna Jens Bulle Valthermond voor rust nog op voorsprong bracht. De Graaf besliste uiteindelijk het treffen, waarna het wachten was op het resultaat van WKE. De Mondkers mochten zich lange tijd virtueel kampioenen wanen, maar zagen tot ontzetting de Emmenaren in de slotminuten tegen Helpman toch nog de titel pakken.

Foto’s Kees Rustenhoven: Valthermond – Peize

ASVB – Sellingen: 0-2

In de streekderby tussen ASVB en Sellingen stond ook nog het nodige op het spel. ASVB moest nog vrezen voor rechtstreekse degradatie, terwijl Sellingen nog nacompetitie om promotie kon halen. En dat lukte laatstgenoemde dankzij een 0-2 overwinning. Bjorn de Roo zette Sellingen in de tweede helft op voorsprong, waarna Machiel Buining in de slotminuut nog de belangrijke 0-2 wist te maken. Daardoor gaat de promovendus de nacompetitie in voor promotie, wat een knappe prestatie mag worden genoemd. ASVB zag Peize verliezen, waardoor het ook de nacompetitie ingaat, maar dan tegen degradatie.

HOVC – Forward: 1-1

Ook voor deze twee ploegen stond er nog wat op het spel. HOVC speelde tegen degradatie, terwijl Forward nog voor een periodetitel speelde. Uiteindelijk was HOVC het meest blije met het resultaat, dat rechtstreekse degradatie wist te ontlopen. Mag Oogink zette Forward in de eerste helft op voorsprong, maar via Richard Wiggers kam HOVC in de tweede helft langszij. Met het punt eindigde HOVC boven de degradatiestreep, maar moet het nog wel de nacompetitie in voor lijfsbehoud. Forward moest de periodetitel laten aan Sellingen.

Foto’s Rianne van der Laan: HOVC – Forward

Annen – Musselkanaal: 4-3

Musselkanaal had nog de mogelijk om de nacompetitie te ontlopen, maar moest daarvoor wel winnen van Annen. Ondanks een enerverende wedstrijd slaagde de Groenwitter daar niet in. Ondanks twee doelpunten van Rolf Kayser ging Musselkanaal met 4-3 onderuit. Doordat concurrent Stadspark wel wist te winnen eindigde Musselkanaal als negende en moet het in de nacompetitie nog knokken tegen degradatie.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond weet weer wat winnen is

Valthermond herstelde zich van de domper tegen Veendam 1894 en won met ruime cijfers ...

Westerwolde ten koste van Bellingwolde in de middenmoot

In een meer spannende dan goede wedstrijd behaalde Westerwolde zondagmiddag een fraaie 2-0 overwinning ...

Buinen geeft rode lantaarn aan buurman

In de vijfde klasse F heeft Buinen zich hersteld van de pijnlijke nederlaag in ...