Foto Kees Rustenhoven, Jens Bulle knikt Valthermond op een 1-0 voorsprong.

Valthermond – VENO: 1-0 

Valthermond was op de slotdag van de competitie nog dichtbij de titel, maar zag concurrent WKE’16 in extremis tegen Helpman toch nog de titel pakken. Daardoor was Valthermond opnieuw tot de nacompetitie veroordeel. Vaste prik voor de Mondkers de laatste jaren, maar tot promotie naar de eerste klasse kwam het niet. De eerste horde die nu genomen moest worden was VENO. Valthermond maakte het zichzelf onnodig moeilijk in die eerste ronde, want het was veruit de betere ploeg. Toch liet het teveel kansen onbenut en bleef het na de 1-0 van Jens Bulle toch billenknijpen voor de Mondkers. Ook al omdat VENO in de slotfase nog een reuzenkans kreeg, maar doelman Joost Schrik voorkwam voor Valthermond een onnodige verlenging. Donderdag wordt de nacompetitie vervolgt met een wedstrijd tegen competitiegenoot Helpman.

Foto Kees Rustenhoven: Valthermond – VENO

Dalen – Sellingen: 0-2

Het sprookje van Sellingen duurt nog even voort. De Sellingers waren de verrassing in de zondag 2e klasse K en haalden als promovendus knap de nacompetitie voor promotie. En ook daarin wist de ploeg van trainer Geert Aalderink goed voor de dag te komen. Op bezoek bij Dalen werd knap met 0-2 gewonnen. Ian de Vrieze bracht de bezoekers op een 0-1 voorsprong, waarna Bjorn de Roo de wedstrijd diep in de tweede helft in het slot gooide. Een knappe overwinning van de Sellingers, die donderdag een uitwedstrijd spelen tegen Union uit Malden.

ASVB – VV Sweel: 0-5

Voor ASVB viel het doek in de zondag tweede klasse. De Blijhammers waren in de regulier competitie net boven de streep geëindigd en moesten via de nacompetitie het vege lijf zien te redden. Die poging strandde direct al in de eerste ronde tegen Sweel. De bezoekers liepen in 3D net de titel mis, maar dat leek Sweel inmiddels goed verwerkt te hebben. In de eerste helft hield men nog gelijke tred, maar na een 0-0 ruststand maakte Sweel in de tweede helft via Jort Jalving het verschil. De aanvaller leidde met een hattrick Sweel naar de volgende ronde. ASVB zakt af naar de derde klasse

Buinen – Siddeburen: 1-6

Buinen speelde voor een plekje in derde klasse thuis tegen Siddeburen. De nummer vier uit 4C bleek veel te sterk voor de nummer drie uit 4D. Het verschil werd al in de eerste helft gemaakt door de bezoekers, die bij rust al met 0-6 voor stonden. Toby Poort en Julian Pot maakten er beiden twee, terwijl ook Jason Weites en Gialt Faber het net wisten te vinden. Een monsterscore leek in de maak, maar in de tweede helft geloofde Siddeburen het wel. Buinen mocht via Marc Haandrikman nog de spreekwoordelijke eer redden. Buinen speelt ook volgend seizoen weer in de vierde klasse.

BNC – Smilde ’94: 4-3

BNC mag nog wel hopen op een plekje in de derde klasse. De ploeg uit Finsterwolde wist Smilde ’94 met 4-3 te verslaan. De nummer drie van de zondag vierde klasse C had in Justin Jacobs de grote man van de wedstrijd. Jacobs was verantwoordelijk voor drie van de vier treffers. Finley Prins maakte de andere goal tegen de nummer vier van de vierde klasse D. BNC speelt in de volgende ronde een uitwedstrijd tegen Ruinerwold.

Bellingwolde – Langezwaag: 2-3

Bellingwolde is voor het tweede jaar op rij gedegradeerd. De Groningers gingen thuis met 2-3 onderuit tegen Langezwaag en dalen daardoor af naar de vijfde klasse. De doelpunten van Lesley Korte en Martin Ras bleken uiteindelijk niet voldoende.

Havelte – Wedde: 4-1

De kans is groot dat Bellingwolde in die vijfde klasse Wedde gaat tegenkomen. Ook Wedde redde het niet tegen Havelte. Wedde dat al stijf onderaan eindigde in de zondag vierde klasse, kon het niet bolwerken tegen Havelte. De wedstrijd was bij rust al gespeeld, in de eerste helft vielen alle doelpunten.

Black Boys – JVV: 6-2

Na een goed seizoen mocht JVV zich opmaken voor een toetje in de vorm van nacompetitie. Daarin bleek Black Boys echter veel te sterk. Met name Ahmed Yousif, die in het verleden ook speelde voor SETA, bleek niet af te stoppen voor JVV. De aanvaller scoorde maar liefst vier keer. Tom Elling was namens JVV tweemaal trefzeker. JVV blijft daardoor vijfdeklasser

Zaterdagvoetbal:

VVS Oostwold – De Lauwers: 0-1

VVS is er niet in geslaagd om de finale te bereiken voor een plek in de vierde klasse te bereiken. In eigen huis bleek De Lauwers via een doelpunt van Wilco Sikkema nipt te sterk. VVS blijft daardoor vijfdeklasser

Bargeres – BATO: 2-1

Ook BATO slaagde niet in die opdracht en ging nipt met 2-1 onderuit tegen Bargeres. Daardoor spelen de Winschoters ook volgend seizoen weer in de vijfde klasse.

NWVV – Tiendeveen: 3-1

NWVV mag blijven hopen op het spelen van vierde klasse. De ploeg uit Nieuw-Weerdinge rekende in de halve finale af met Tiendeveen. Roy Super was weer eens belangrijk en maakte twee treffers. Ook Marko Mihalj was trefzeker. NWVV treft in de finale Corenos.

 

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC in slotfase langs Oldambster Boys

In de aanloop naar de tweede helft van het seizoen oefende GKC tegen collega-vijfdeklasser ...

HOC aan kop na winst op bezoek bij Eext

HOC heeft goede zaken gedaan in de vijfde klasse F. De geel-zwarten wisten zelf ...

Gasselternijveen verslaat SPW in bekerderby

Gasselternijveen won in een doelpuntrijke bekerwedstrijd van SPW.