Wat staat er op het spel in zaterdag 5F? Kan CEC kampioenschap Bargeres uitstellen?

Kampioensduel tussen Bargeres en CEC op het programma en de subtopper tussen VVS Oostwold en Damacota.

De amateurcompetities naderen hun ontknoping en dus wordt er in de laatste speelronden gestreden om het kampioenschap, de periodetitels, de nacompetitieplekken tegen degradatie en rechtstreekse degradatie. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de laatste speelronden. 

Speelronde 17: CEC kan kampioenschapsduel Bargeres verstoren?

De titelstrijd lijkt al zo goed als zeker beslist in de vijfde klasse F van het zaterdagvoetbal. In theorie kan CEC nog op gelijke hoogte komen met Bargeres, maar de Emmenaren hebben een veel beter doelsaldo dan de ploeg uit Barger-Compascuum waardoor alleen twee reuzeoverwinningen nog voor een stunt zouden kunnen zorgen. Dat lijkt echter niet aannemelijk. Wel kan CEC zaterdag de perfecte reeks van Bargeres verstoren, dat tot nu toe al zijn zestien competitiewedstrijden wist te winnen. Bovendien zou een overwinning van CEC betekenen dat Bargeres het kampioensfeest nog met minimaal een week moet uitstellen. Zo is er zaterdag bij het kampioensduel voor beide teams om wat voor te spelen.

Damacota en VVS Oostwold strijden om plek drie

Damacota en BATO zijn met zijn beiden nog in de race voor plek drie. Het verschil tussen beide ploegen is vier punten in het voordeel van VVS, dat echter wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Wil Damacota nog die derde plek overnemen, dan moet het zaterdag zien te winnen op bezoek bij VVS. Anders is die strijd zaterdag ook gestreden. Bij winst zal een week later dan ook nog koploper Bargeres moeten worden verslaan in eigen huis, een pittige opgave wacht dus voor de ploeg uit Nieuwe Pekela.

Stand zaterdag 5e klasse F

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Bargeres164879-12Periodekampioen
2. CEC164260-18Periodekampioen
3. VVS Oostwold173445-28
4. Damacota163054-27
5. BATO172337-41
6. SC Angelslo162032-28
7. Meeden161626-51
8. Westerlee181217-59
9. NWVV161025-57
10. Wagenborger Boys16618-62

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zaterdag 5e klasse F

Overzicht van de stand van de zaterdag 5e klasse F.

Live: FC Ter Apel ’96 – SC Roswinkel

Om 21:00 uur gaat de bal rollen bij FC Ter Apel ’96 vs SC ...

Programma oefenwedstrijden zondag 22 augustus

Overzicht van de oefenwedstrijden die zondag 22 augustus op het programma staan.