Wat staat er op het spel in zondag 2I? Periodetitel lonkt voor Valthermond, degradatiezorgen voor Stadskanaal en Musselkanaal

Nacompetitie lonkt voor Valthermond, Musselkanaal en Stadskanaal moeten oppassen voor degradatie.

De amateurcompetities naderen hun ontknoping en dus wordt er in de laatste speelronden gestreden om het kampioenschap, de periodetitels, de nacompetitieplekken tegen degradatie en rechtstreekse degradatie. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de laatste speelronden. 

Speelronde 24: Nacompetitie lonkt voor Valthermond, degradatiegevaar voor Stadskanaal en Musselkanaal

Valthermond kan doen wat het de laatste jaren ook steeds heeft gedaan in de zondag 2e klasse en dat is de nacompetitie bereiken. De Mondkers zijn nog volop in de race voor de tweede periode, maar kunnen ook via een vervangende periode door een goede klassering nog nacompetitie halen. Daarvoor zijn goede resultaten in de laatste twee wedstrijden wel gewenst. Valthermond ontvangt zondag in eigen huis nummer zeven van de ranglijst Gomos, dat in theorie nog een kleine kans heeft om de nacompetitie te halen, maar dan wel sterk afhankelijk is van andere ploegen. Voor de Mondkers is er alles aangelegen om de ploeg uit Norg te verslaan zodat er ook dit jaar weer een toetje wacht.

Degradatiezorgen voor Stadskanaal en Musselkanaal

Bij Stadskanaal en Musselkanaal heeft men hele andere zorgen. Directe degradatiegevaar ligt voor beide ploegen nog altijd op gevaar. De Knoalsters staan vier punten voor op Stadspark, Musselkanaal drie. Stadspark speelt zondag bij het al gedegradeerde HOVC, waardoor het nog wel eens heel spannend kan gaan worden als Stadskanaal en Musselkanaal hun wedstrijden niet weten te winnen. Stadskanaal gaat op bezoek bij Sellingen, dat ook nog niet veilig is voor het spelen van nacompetitie tegen degradatie. Musselkanaal gaat op bezoek bij GSAVV Forward, dat twee punten meer heeft en dus ook een concurrent is voor de onderste plaatsen.

Stand zondag 2e klasse I

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. Roden215166-30Periodekampioen
2. Rolder Boys214256-32
3. Valthermond223850-32
4. Annen213642-32
5. Helpman213546-33
6. Oldeholtpade223349-45
7. Gomos213234-29
8. Sellingen212628-30
9. Forward212333-45Nacompetitie
10. Stadskanaal212235-45Nacompetitie
11. Musselkanaal222138-61Nacompetitie
12. SC Stadspark211835-69Degradatie
13. HOVC211129-58Degradatie

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zondag 5e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse C na speelronde 11.

Stand zaterdag 2e klasse J

Overzicht van de stand van de zaterdag 2e klasse J.

Stand zondag 3e klasse B

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse B.