Wat staat er op het spel in zondag 4D? Brengt kampioenskraker de beslissing?

Zondag staat de kampioenskraker tussen FC Ter Apel ’96 en Nieuw Buinen op het programma.

De amateurcompetities naderen hun ontknoping en dus wordt er in de laatste speelronden gestreden om het kampioenschap, de periodetitels, de nacompetitieplekken tegen degradatie en rechtstreekse degradatie. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de laatste speelronden. 

Speelronde 21: Kampioenskraker tussen FC Ter Apel ’96 en Nieuw Buinen

In de 21e speelronde kan de definitieve beslissing vallen in de zondag vierde klasse D. In Ter Apel staan koploper FC Ter Apel ’96 en nummer twee Nieuw Buinen tegenover elkaar. De Kloosterdorpbewoners staan een punt voor op de Buunermonders en dus betekent een overwinning voor Ter Apel een kampioenschap. Een gelijkspel of een overwinning voor Nieuw Buinen betekent dat het pas echt op de laatste speeldag wordt beslist, al lijkt dit duel wel de doorslag te geven. Beide ploegen steken dit seizoen duidelijk boven de rest uit en dus kan een mooie kraker verwacht worden in Ter Apel. Het eerste duel in Nieuw Buinen eindigde in 3-3.

Nacompetitie- en degradatie zorgen voor Gasselternijveen en SPW

Voor Gasselternijveen staat de belangrijke uitwedstrijd tegen IJhorst op het programma. Nieveen is nog niet helemaal veilig, maar kan dat wel zijn bij een overwinning op IJhorst. Het verschil tussen beide ploegen is drie punten in het voordeel van Gasselternijveen, dat ook nog een kansje heeft op de derde periode al is het daarin wel afhankelijk van USV, dat daarin drie punten voorsprong heeft.

Voor SPW kan het doek zondagmiddag vallen als het thuis niet weet te winnen van Wijster. De Knoalsters staan vier punten achter op Weiteveense Boys, dat echter tegen nummer laatst KSC speelt. Daardoor lijkt het op voorhand al een lastig verhaal te worden voor SPW, dat moet hopen dat bij een zege streekgenoot Nieveen wint van IJhorst. Die club zou het dan naderen op twee punten bij een overwinning.

Stand zondag 4e klasse D

ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1. FC Ter Apel '96205073-22
2. Nieuw Buinen204960-13Periodekampioen
3. USV204251-26
4. Buinen203342-46
5. Protos203145-29
6. Wijster203135-43Periodekampioen
7. Gasselternijveen202538-37
8. Zwartemeerse Boys202429-29
9. IJhorst202221-46Nacompetitie
10. Weiteveense Boys202126-40Nacompetitie
11. SPW201725-39Degradatie
12. KSC2016-81Degradatie

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma zaalvoetbal woensdag 11 maart

Overzicht van de zaalvoetbalwedstrijden die woensdag op het programma staan.

Uitslagen zondag 15 december

Uitslagen van de zondag gespeelde competitiewedstrijden.

Programma zaalvoetbal 25 januari

Overzicht van de zaalvoetbalwedstrijden die vanavond gespeeld worden.