Borger moet kampioensfeest een week uitstellen na onnodige nederlaag tegen Fit Boys

Borger ging onnodig onderuit tegen Fit Boys en kan daardoor pas op de laatste speeldag het kampioenschap officieel vieren.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-topscorer Hendrik Gustin scoorde vanaf elf meter, maar faalde ook vanaf de penaltystip tegen Fit Boys.

Wordt het een officieel kampioenschap, wordt het officieus, of wordt het (nog) helemaal niets? Dat was afgelopen zaterdag de vraag op sportpark de Drift, waar SV Borger de nummer drie op de ranglijst (Fit Boys) ontving. Het eindigde ergens tussen officieus en (nog) niets in. Borger voetbalde een helft lang als een ware kampioen en zette de Beilenaren met de rug tegen de muur. Het leverde slechts een 1-0 ruststand op, wat een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen was. Fit Boys bleef dus nog in de wedstrijd en profiteerde hier zo’n vijf minuten na rust optimaal van. In twee minuten tijd werd de achterstand omgezet in een 1-2 voorsprong. Borger probeerde het daarna nog wel, maar zelfs een toegekende strafschop bracht de groenhemden niet meer langszij. Door de nederlaag van concurrent SCN blijven de Borgernaren nog wel op polepositie om volgende week alsnog de titel te grijpen.

Rappe mannen

In Borger zag het er in de eerste helft totaal niet naar uit dat de groenwitten de titel uit handen zouden geven. Nadat Fit Boys het eerste kansje mocht noteren uit een hoekschop was het Borger dat nadrukkelijk het initiatief nam. De groenwitten creëerden flink wat mogelijkheden en enkele grote kansen. Zo had Dylan Berghuis zijn ploeg in de 7e minuut op voorsprong moeten schieten. Uitstekend bediend door Hendrik Gustin miste hij echter voor bijna open doel. Gijs Roda was de volgende die de score had kunnen openen. De weer zeer bedrijvige spits controleerde goed, maar vond bij zijn inzet doelman Robert Haandrikman op z’n pad. In de 25e minuut was het wel raak, toen Gustin een zelf verdiende strafschop onberispelijk binnenschoot. Ook na de openingstreffer bleef Borger via de rappe mannen voorin levensgevaarlijk. Fit Boys had er absoluut geen grip op en roeide de bal niet zelden in blinde paniek zomaar over de zijlijn. Het bleef tot de rust echter slechts bij 1-0.

Van de hemel in de hel

Borger was door de achterstand van SCN bij VAKO in de rust virtueel kampioen. Twee minuten na de pauze hadden de groenhemden helemaal op rozen kunnen zitten. Roda kwam weer eens gevaarlijk door en vond de vuisten van Haandrikman. De rebound kwam voor de voeten van Berghuis, die hem alleen maar in hoefde te tikken. Helaas belandde zijn uithaal kiezelhard op de lat. Er volgden nog twee mogelijkheden voor Borger, waarna het vanuit het niets gruwelijk misging voor de bewoners van de Hunebedhoofdstad. Twee uitbraken van Fit Boys resulteerden in twee prima doelpunten van Marrin Strijker. Van de hemel in de hel! Nu moest Borger nog minimaal één keer scoren om kampioen te worden. Ineens was Fit Boys óók de naaste belager op de ranglijst geworden. Drie punten en elf doelpunten was nu het virtuele verschil. Hoewel het sprankelende van de eerste helft er wel af was kreeg Borger nog steeds kansen om gelijk te maken. De grootste was voor Gustin, die opnieuw van elf meter mocht aanleggen. Zijn inzet belandde nu echter hoog over de goal op de ballenvanger. Ook Fit Boys kreeg in deze fase overigens enkele goede kansen. Zij hadden natuurlijk alle baat bij meer treffers om de kans op een ultieme stunt volgende week te vergroten. Gescoord werd er tot het laatste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Dröge niet meer, daar veranderde de grote teen van Roda in de negentigste minuut ook niets meer aan.

Vierentwintig verliespunten

De balans kon opgemaakt worden. Borger was nog geen kampioen, zoveel was duidelijk. SCN verloor met 4-2 en blijft daarmee op drie punten achterstand. Fit Boys is de ploeg uit Nieuwlande op doelsaldo gepasseerd en nummer vier FC Assen is na een remise bij CSVC definitief afgehaakt.
Volgende week gaat Borger op bezoek bij Hollandscheveld, dat zich opmaakt voor de nacompetitie. Fit Boys ontvangt het nog voor de vierde periode strijdende Wildervank en SCN ontvangt het uitgespeelde CSVC. Borger heeft aan een punt genoeg om de titel alsnog te pakken. Verliest Borger, dan moet Fit Boys maar liefst elf doelpunten goed maken t.o.v. de koploper. SCN moet zelfs drieëntwintig doelpunten goed maken. Normaal gesproken kan het dus niet meer mis voor de ploeg van Arne Joling.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – Fit Boys

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Titan niet bij machte tegen MSC

Niet één moment mocht Titan aanspraak maken op een resultaat tegen hoofdklasser MSC. Loting ...

Musselkanaal zet goede reeks voort in Zweeloo

Musselkanaal lijkt momenteel in dezelfde flow te verkeren als twee seizoenen geleden. Destijds bleven ...

Gasselternijveen O23 verslaat Musselkanaal O23 met ruime cijfers

Gasselternijveen O23 won de eerste wedstrijd in de strijd om de FC Kanaalstreek O23 ...