Onstwedder Boys hard onderuit tegen concurrent Veendam 1894

Onstwedder Boys leed een stevige nederlaag tegen Veendam 1894 en lijkt veroordeeld tot de nacompetitie.

Onstwedder Boys heeft de belangrijke competitiewedstrijd tegen Veendam 1894 met 4 – 0 verloren. In het stadion van Veendam had de ploeg van trainer Harold Molanus moeten winnen om de nacompetitie nog te kunnen ontlopen. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt directe handhaving in de Derde klasse C niet meer mogelijk.
De thuiswedstrijd tegen Veendam leverde nog een 5 – 2 overwinning op. Bij Onstwedder Boys ontbreekt alleen de geblesseerde Luc Nieuwenhuis. Bij Veendam is drie weken gelden trainer Anne Semplonius aan de kant gezet vanwege de tegenvallende resultaten Oud-prof Armand McAndrew moet de Veendammers nu in de derde klasse zien te houden.

Onstwedder Boys mag zich op gaan maken voor nacompetitie na nederlaag tegen Veendam 1894

Deze middag zijn de belangen voor beide teams groot. Simpel gezegd: Er moet gewonnen worden. Dit besef lijkt bij de thuisploeg meer aanwezig dan bij de ploeg uit Onstwedde. Van begin af aan zetten de Veendammers veel druk, waardoor bij Onstwedder Boys veel fouten worden gemaakt en er zelden goede combinaties zijn te zien. Al na vijf minuten kan Veendam 1894 juichen als Winston de Jonge op het middenveld een duel van Sven Jaegers wint en door kan gaan richting het strafschopgebied van de Onstwedders. De Jonge wordt geen strobreed in de weg gelegd en laat met een hard schot keeper Rein Koudstaal kansloos: 1 – 0. Een overtreding van Sven Jaegers leidt tot een vrije trap voor Veendam en een gele kaart voor de Onstwedder verdediger, die daardoor volgende week geschorst is. In het eerste half uur komt Onstwedder Boys niet in de buurt van het doel van Veendam. Veendam krijgt ook niet veel mogelijkheden en is vooral gevaarlijk bij corners. Rein Koudstaal brengt na een half uur spelen redding op een schot van Dinand de Jonge. Daarna is er een eerste aanval van de Boys over links. Anne Wilzing zet de bal voor en bij de eerste paal is het Sem Nieuwenhuis die de bal tegen keeper Thijs Graver aanschiet. Sem Nieuwenhuis is kort voor rust dichtbij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap komt tegen de lat. Zo wordt de rust bereikt met een 1 – 0 tussenstand.

Lees het volledige verslag hier:Veendam 1894 – Onstwedder Boys

Bron: Onstwedde.info

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS heeft de eerste winst binnen

In de uitwedstrijd tegen De Fivel heeft SJS haar eerste overwinning van het seizoen ...

VKW brengt Valthermond de eerste nederlaag toe

Onder applaus verlieten de VKW spelers het veld. De koploper was zojuist met 2-1 ...