FC Ter Apel ’96 en Nieuw Buinen opnieuw in evenwicht na spektakelstuk

FC Ter Apel ’96 en Nieuw Buinen hielden elkaar in een waar spektakelstuk zondag in evenwicht.

Foto Gert Meulman, Rondom de Velden, Ter Apel juicht na de 3-3 van Tim Kuper

In de vierde klasse D stond zondag een heuse kampioenskraker op het programma tussen FC Ter Apel ’96 en Nieuw Buinen. En dat maakten de nummers 1 en 2 van de klasse er ook van. Onder toeziend oog van veel publiek schotelden beide ploegen een spektakelstuk voor dat, net als in de heenwedstrijd, in 3-3 eindigde.

FC Ter Apel ’96 en Nieuw Buinen schotelen toeschouwers spektakelstuk voor

Onder toeziend oog van ongeveer duidend toeschouwers betraden beide ploegen het veld tussen de rode en oranje rookwolken het veld in Ter Apel. Vanmiddag kon het voor Ter Apel al gebeuren, mocht het winnen van Nieuw Buinen. De Buunermonders wilden daar echter een stokje voor steken en ervoor zorgen dat volgende week de klus in eigen huis kon worden afgemaakt.

Rood voor Ter Apel en Nieuw Buinen

Beiden gebeurde echter niet deze middag, maar het was Ter Apel dat de leiding in de wedstrijd nam via routinier Daniel Manning. Nieuw Buinen was echter niet van slag en kwam terug via aanvaller Jos de Boer, die halverwege het seizoen nog overkwam van SETA. Ook de rode kaarten ontbraken niet in deze kampioenskraker. Eerst mocht Rick Krops inrukken namens Ter Apel, daarna was het de beurt aan Eron Alberts van Nieuw Buinen.

Ook met tien tegen tien ging het spektakelstuk na rust verder. Weer was het Manning die scoorde voor Ter Apel, maar ook De Boer tekende voor zijn tweede. Een hattrick zat er vervolgens ook nog in voor de aanvaller van Nieuw Buinen, maar hij faalde jammerlijk vanaf elf meter. Toch kwamen de bezoekers daarna voor het eerst op voorsprong via Daniel Knigge, maar bezorgde Tim Kuper Ter Apel uiteindelijk toch de beste uitgangspositie voor de slotronde: 3-3.

Spannende slotdag voor Ter Apel en Nieuw Buinen

Toch is het nog allerminst beslist in 4D, wat mede te maken heeft met de tegenstander van Ter Apel ’96. Dat heeft op papier de zwaarste tegenstander met een uitwedstrijd tegen Weiteveense Boys, dat nog de nacompetitie kan ontlopen. Het staat slechts een punt achter op IJhorst (plek 9) en Gasselternijveen (plek 8). Nieveen staat daarmee voorlopig veilig, maar een spannende ontknoping wacht. Nieuw Buinen lijkt een makkelijk slotduel te hebben met een thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde SPW. Saillant detail, Nieuw Buinen-trainer Jeroen Wiegman stond vorig seizoen nog bij de Knoalsters aan het roer.

Een prachtige fotoreportage van Ter Apel – Nieuw Buinen van Gert Meulman is te vinden op: Rondom de Velden 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen verslaat Gasselternijveen in oefenderby

Met een voetballoos weekend voor de deur besloten de trainers van Gieterveen en Gasselternijveen ...

Valthermond en VKW in balans

Valthermond heeft in de thuiswedstrijd tegen VKW een punt in eigen huis gehouden. De ...

Buinen verslikt zich in laagvlieger Roswinkel

Buinen liet de kans liggen om een goede slag te slaan en verloor thuis ...