Stadskanaal brengt spanning volledig terug na zege op Sellingen

Foto Stoffer Bakker, Wessel Klijnstra op weg naar de 1-3 voor Stadskanaal tegen Sellingen.

De strijd om de veilige plaats acht ligt weer volledig open na de winst van Stadskanaal op Sellingen. De Knoalsters wonnen met 2-3 en naderden de Sellingers daardoor op een punt. Musselkanaal en Forward speelden met 1-1 gelijk en staan daardoor respectievelijk twee en vier punten achter. Voor Musselkanaal is nacompetitie echter niet meer te ontlopen gezien de Groenwitter nog maar een duel speelt. 

Stadskanaal doet goede zaken met winst op Sellingen

De belangen waren groot zondag voor Sellingen en Stadskanaal. Bij winst leek de thuisclub zo goed als veilig te zijn en daar leek de thuisploeg ook van doordrongen. Het reeg in de beginfase de ene na de andere kans aaneen, maar Stadskanaal-doelman Royce Geerlings hield zijn ploeg op de been. Daar waar Sellingen niet scoorde, daar deed Stadskanaal dat al wel na enkele minuten via de rappe Wessel Klijnstra.

Tegen de verhouding leidde Stadskanaal en ondanks een aantal kansen aan beide kanten bleek de vroege 0-1 voorsprong ook de ruststand te zijn. Waar Sellingen in de eerst helft nog vergat snel te scoren, daar gebeurde dat wel in de tweede helft. Ian de Vrieze zorgde voor de gelijkmaker. Stadskanaal kwam echter snel weer op voorsprong vanuit een corner, waar Jelmer Valk alert bleek en de bal binnen tikte.

Stadskanaal trekt zege over de streep tegen Sellingen

Kansen volgden over en weer, maar Stadskanaal leek tien minuten voor tijd de winst te grijpen via de tweede treffer van Klijnstra. Vijf minuten later werd het toch weer spannend door een goal van Corné Prins, waarna nog een hachelijke slotfase volgde. Met kunst- en vliegwerk wist Stadskanaal uiteindelijk toch overeind te blijven en pakte het drie hele belangrijke punten waardoor de spanning onderin volledig terug is.

Foto’s Stoffer Bakker: Sellingen – Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV hard op weg naar eerste periode

TEVV heeft ook de de zesde opeenvolgende wedstrijd winnend afgesloten. In de thuiswedstrijd tegen ...

Negental GKC moet hoofd buigen voor koploper Donkerbroek

De twee rode kaarten gooiden roet in het eten van GKC, dat verloor van ...

TEVV blijft winnen

Voor TEVV is winnen dit seizoen de normaalste zaak van wereld. In de competitie ...