Overzicht zondag 2e klasse I: Stadskanaal en Sellingen in de problemen

Stadskanaal en Sellingen leden beiden een nederlaag en moeten vrezen voor de nacompetitie.

Foto’s Stoffer Bakker, Stadskanaal leed een pijnlijke nederlaag tegen Forward.

Stadskanaal – Forward: 1-2

Stadskanaal heeft zich zondag een slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen concurrent Forward met 1-2 te verliezen. Bij een overwinning had men de veilige achtste plaats in handen kunnen hebben, maar die is nu in handen van Forward. Ondanks enkele kansen in de eerste helft lukte het Stadskanaal niet op voorsprong te komen tegen Forward, dat eveneens niet scoorde. Na rust kwamen de bezoekers, na eerst al een grote kans gemist te hebben wel op voorsprong. Stadskananaal moest vervolgens in de achtervolging en kreeg kansen op de gelijkmaker. Die viel niet en Forward profiteerde wel van de geboden ruimte: 0-2. Peter van Nieff produceerde daarna nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kam Stadskanaal ook niet meer.

Door de 1-2 nederlaag zakte Stadskanaal naar de tiende plaats en moet het volgende week zien te winnen van buurman Musselkanaal en moet het bovendien nog hopen op misstappen van Sellingen en Forward.

Foto’s Stoffer Bakker:Stadskanaal – Forward

Roden – Sellingen: 4-2

Ook Sellingen zit in de problemen na de 4-2 nederlaag tegen kampioen Roden. De Sellingers zakten door de overwinning van Forward naar plek negen, wat ook nacompetitie betekent. Sellingen leek in eerste instantie goede zaken te doen tegen de kampioen, want het kwam door twee treffers van Corne Prins op een 0-2 voorsprong. Die wist het in de tweede helft echter niet vast te houden, want de thuisploeg knalde er uiteindelijk overheen met een 4-2 overwinning tot gevolg.

Sellingen moet nu hopen dat Roden volgende week ook zijn sportieve plicht vervult tegen Forward en moet daarnaast een goed resultaat zien te halen tegen Annen. Dat speelt echter nog voor een plek in de nacompetitie om promotie.

Gomos – HOVC: 2-2

Voor beide ploegen stond niets meer op het spel en net als in de eerste wedstrijd hield men elkaar weer in evenwicht. Toch leek HOVC lange tijd op een overwinning af te koersen, maar diep in de tweede helft wist Gomos de 0-2 achterstand toch nog goed te maken. Ward Hermans en Richard Wiggers maakten de doelpunten voor de bezoekers.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC verliest van SVBC

EEC kwam wel twee keer terug van een achterstand, maar verloor uiteindelijk wel van ...

EEC niet opgewassen tegen SC Roswinkel

EEC heeft zondagmiddag haar positieve seizoenstart geen vervolg kunnen geven. Sportclub Roswinkel bleek over ...

Tiental Gasselternijveen verliest van Zwartemeerse Boys

Gasselternijveen moest een helft lang met tien man spelen en kon een nederlaag tegen ...