Valthermond zette Oldeholtpade aan de kant en heeft nacompetitie binnen.

Valthermond heeft ook dit seizoen weer een ticket voor de nacompetitie bemachtigt. Door een 2-5 overwinning op Oldeholtpade eindigen de Mondkers in ieder geval bij de eerste vier in de zondag 2e klasse I. Al lijkt de derde plaats ook al een zekerheidje, gezien het doelsaldo van Valthermond veel beter is dan dat van Annen, dat in punten nog wel gelijk kan komen. En dus is Valthermond ook dit seizoen weer in de nacompetitie te bewonderen.

Valthermond verslaat Oldeholtpade en is zeker van nacompetitie 

Voor Valthermond was de wedstrijd tegen Oldeholtpade al de laatste van de competitie, terwijl de concurrenten er nog eentje moeten op de slotdag. En dus was winst vereist voor de Mondkers om op de laatste speeldag niet afhankelijk te zijn.

De gasten leken eerst nog achter te komen, maar een doelpunt van Oldeholtpade werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. De thuisploeg was het daar duidelijk niet mee eens, was vervolgens even van het padje af en Valthermond profiteerde in korte tijd twee keer daarvan. Eerst maakte spits Yordi van der Laan de 0-1 en niet veel later werd het 0-2 door een eigen goal van Stefan Halsema. Voor rust wist Oldeholtpade nog wel de aansluitingstreffer te vinden.

Van der Laan op schot voor Valthermond

De marge werd tien minuten in de tweede helft weer uitgebreid door Valthermond via Tom Meijers, die de bal tegen de touwen kopte uit een vrije trap. Snel volgde al een antwoord van de thuisploeg via Lars van Huizen en dus bleef de spanning aanwezig in het duel. Een kwartier voor tijd viel dan toch de beslissing in het voordeel van Valthermond dat een strafschop kreeg. Van der Laan faalde niet vanaf elf meter en voor de statistieken maakte Lars Baas de score voor Valthermond nog wat glansrijker: 2-5.

Door de overwinning is een nacompetitieticket binnen voor Valthermond, dat opnieuw mag proberen om promotie af te dwingen naar de eerste klasse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal wint en houdt aansluiting met middenmoot

Door eenvoudig OVC’21 met 4-1 te verslaan heeft Musselkanaal nog steeds de kans om ...

Musselkanaal opnieuw met lege handen

Tegen Asser Boys leed Musselkanaal alweer de vierde nederlaag op rij. Misschien had de ...