Westerwolde ontloopt rechtstreekse degradatie in waar spektakelstuk

Rechtstreekse degradatie is afgewend door Westerwolde, dat nog wel de nacompetitie in moet.

Het ontlopen van directe degradatie werd deze middag afgewend door het eigen resultaat en de resultaten op de andere velden.Want waar menigeen dacht dat de beslissingen pas volgende week, tijdens de laatste speelronde, duidelijk zouden worden was dit in deze voorlaatste al het geval. Door de winst vandaag op eigen veld tegen de gasten uit Zeijen en de einduitslagen op de andere velden,wisten de Vlagtweddersdirecte degradatie te ontlopen.

Gelijkopgaande eerste helft tussen Westerwolde en SVZ

Zonder echt gevaarlijk te worden waren de aanvallende impulsen de eerste 10minuten voor de bezoekers uit Zeijen. Westerwolde was in deze periode ietwat zoekende, wat waarschijnlijk (mede) te maken had met een gewijzigde opstelling ten opzichte van de afgelopen weken. Door verschillende omstandigheden kon de technische staf vandaag geen beroep doen op Ben Ophof, Ferdy Kuiper en Harmen Huls, maar was de van een schorsing teruggekeerde Kevin v.d. Laan weer van de partij. Door constant aanspeelbaar te zijn vanuit het middenveld was hij mede de reden dat de veldbezetting bij de ‘rood/witten’ steeds beter tot zijn recht kwam en zodoende ook Westerwolde zich meer en meer voetballend liet gelden dit duel. Eerste kans deze middag kwam voort uit een goede lange bal die terecht bij Rene v.d. Laan, maar de snelle spits kwam net een teen te kort om het de SVZ doelman moeilijk te maken. Beide ploegen deden deze eerste helft niet voor elkaar onder en deelden wat kleine speldenprikjes uit. Totdat in de 32e minuut SVZ voor de goal van Boonman gevaarlijk werd. Een scherpe voorzet van rechts kwam bij de 2e paal terecht bij AvnerLeidelmeyer, maar zijn poging verdween hoog over de lat van de Westerwolder goalie. De thuisploeg reageerde door nu in een iets hoger tempo te spelen en waarbij het leek alsof SVZ het evenwicht op het middenveld verloor. Middels wat kleine overtredingen en ook een ietwat forsere, waarvoor terecht geel werd gegeven, probeerde SVZ dit te herstellen. Net voor rust dan toch nog een goede kans voor Westerwolde. Kevin v.d. Laan liep zich vrij aan de rechterkant van het middenveld, zijn voorzet richting de bij de 2e paal inlopende Frank Riks was op maat en diens kopbal richting de inkomende Sander van Hoorn voor de goal was perfect . . . . goal! De vreugde was echter van korte duur daar bleek dat Frank Riks zich bij het ontvangen van de bal in buitenspelpositie bevond, doelpunt terecht afgekeurd dus. Even later vond de goed leidende scheidsrechter Leuning het voldoende voor deze eerste 45minuten en floot dan ook voor de rust.

Spektakel in de tweede helft bij Westerwolde tegen SVZ

Direct na het aftrappen voor de tweede helft een heel ander spelbeeld. Een fanatiek opererend Westerwolde met meer druk naar voren en duidelijk op zoek naar de goal van de tegenstander. SVZ was nu even zoekende en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong voor de mannen van trainer Streuding. Een door de Zeijense verdediging afgeslagen voorzet kwam op 22meter van het doel voor de voeten van middenvelder Bart Nieland en zonder te twijfelen nam hij deze op de spreekwoordelijke pantoffel en liet zo doelman Auwema in de 48e minuut kansloos met een bal in de beneden linkerhoek. Mede door de tussenstanden op de andere velden een zeer welkome voorsprong voor de gastheren. In plaats van door te drukken en op zoek te gaan naar een tweede treffer draaide het spelbeeld echter in deze, achteraf, knotsgekke en ook spectaculaire 2e helft. Westerwolde liep achteruit en de ploeg van trainer Wim Lammers benutte maar al te graag de nu geboden ruimte. SVZ ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hierbij enkele kansen die, of door oplettendheid van keeper Boonman werden gepareerd, of die door enig fortuin aan Westerwolde kant werden gemist. Een eenzelfde aanval als in de eerste helft werd nu ook overgeschoten bij de 2e paal door spits de Vries en even later was het nog verdediger Tex van Kalmthout die ternauwernood een voorzet op de vrijstaande Sabbé kon onderscheppen voor deze de bal voor het intikken had. De Westerwoldse aanhang zag nu de letterlijke, maar ook figuurlijke bui al hangen en in de 64e minuut was daar dan ook de terechte gelijkmaker. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Rudolf Riks nog geschampt en door een kluts tussen Merill Wakker en Tex van Kalmthout gepromoveerd tot goal. Na deze treffer was het SVZ dat door wilde drukken om de voorsprong te forceren. Daarbij leek een terugkerend probleem vanWesterwolde de kop op te steken, namelijk een lege tank. Een teken voor de staf om enkele wissels toe te passen, maar dit mocht echter niet baten.Een goede voorzet van Lars Sijbringvan SVZ werd op waarde geschat door spits Patrick de Vries en zodoende dan ook vakkundig afgewerkt. Iedereen die dacht dat het nu over en uit zou zijn kwam echter bedrogen uit. Zoals aangegeven een knotsgekke tweede helft, niet alleen door het steeds veranderende spelbeeld, maar ook door het scoreverloop. Westerwolde besloot om zich niet bij de achterstand neer te leggen en begon met hervonden energie en meer opportunisme te voetballen. Dit niet alleen door het vaker hanteren van de lange bal, maar ook door de opstelling te wijzigen en zodoende met meer voorwaartsen en dus risico te spelen. Dit resulteerde direct in een goede mogelijkheid voor Rene v.d. Laan, maar zijn inzet werd vakkundig gekeerd door de Zeijense goalie. Een paar minuten later was daar dan toch de gelijkmaker, een afgeslagen corner werd weer ingebracht vanaf de rechterkant en wel op zo een manier dat de SZV verdediging daar geen antwoord op had en dit zo een prooi werd voor de inkomende Bart Nieland. Een 2-2 tussenstand en een tweede goal voor de middenvelder deze middag.

Westerwolde slaat in slotminuten toe tegen SVZ

Tijd om hiervan te bekomen had het publiek en dus ook Westerwolde aanhang echter niet. Onfortuinlijk balverlies van SVZ direct na de aftrap bracht Kevin v.d. Laan in de positie om broer Rene weg te sturen aan de rechterkant van het veld en diens strakke voorzet werd bij de 2e paal in het dak van het doel geschoten door de inlopende Frank Riks. Wat verder niemand aan de zijlijn nog voor mogelijk hield gebeurde, een 3-2 voorsprong met nog maar enkele minuten op de klok. Verder naar voren spelen en vermoeider raken betekent ook ruimte weggeven en daar probeerde SVZ nu middels goed geplaatste counters gebruik van te maken. Een nuttige overtreding van laatste man Merill Wakker bracht nog het laatste gevaar. Een vrije trap aan de rand van de 16meter was het gevolg, maar werd echter op prima wijze gepareerd doelman Boonman. Het laatste fluitsignaal deze middag volgde niet gauw daarna en dat was het startsein voor vreugde binnen en ook buiten de lijnen van het Barlager hoofdveld.

Deze laatste reguliere thuiswedstrijd werd na afloop direct gebruikt door het bestuur en de selectie om alvast een drietal te bedanken. Trainer Richard Streuding, volgend seizoen aan het roer bij de SV Mussel, werd na 4 seizoenen bij de Vlagtweddersveel succes gewenst. En ook de afzwaaiende spelers Rik te Velde en Elroy v.d. West werden alvast veel succes en speelplezier toegewenst het nieuwe seizoen bij de ST.

Nacompetitie voor Westerwolde

Rechtstreekse degradatie werd dus afgewend deze middag, maar betekent wel dat Westerwolde zich op kan maken en dus moet proberen te handhaven via de nacompetitie. Een waarschijnlijk niet gemakkelijke klus, maar wel een die positief tegemoet kan worden getreden als het team dezelfde inzet als vandaag ten toon spreid. Maar voor het zover is, eerst nog de laatste speelronde in deze derde klasse B met een uitwedstrijd richting Emmen om daar volgende week aan te treden tegen EHS’85. De ploeg uit Emmerschans verloor vandaag van Gieten, maar mag zich nog altijd de nummer 3 op de ranglijst noemen. Daar waar Westerwolde de 12e positie inneemt en net als nummer 11 Weerdinge 27 punten heeft. De staf en selectie hopen ook volgende week weer op de steun van u als supporters en uiteraard ook daarna wanneer de selectie zich via de nacompetitie probeert te handhaven.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Weer late beslissing in wedstrijd Ter Apel

Na een verlies in de laatste minuten in de seizoenouverture tegen HODO stond FC ...

SJS haakt af na nederlaag tegen CSVC

SJS was niet opgewassen tegen koploper CSVC en haakt voorlopig af.

Yordi Saman schiet Stadskanaal naar volgende bekerronde

Stadskanaal heeft haar reeks van vier wedstrijden zonder nederlaag voort kunnen zetten in de ...