Een veuroetblik op de eerste speelronde van het zondagvoetbal.

Zondag gaan de competities officieel weer van start. Dan kunnen de clubs echt zien hoe het ervoor staat na een wekenlange voorbereiding met oefen- en bekerwedstrijden. We blikken veuroet op een aantal wedstrijden die zondag op het programma staan.

Veel reiskilometers voor Sellingen

In de tweede klasse G trapt Sellingen af met een uitwedstrijd tegen Twedo. De Sellingers moeten dit seizoen veel kilometers afleggen voor hun uitwedstrijden met ook tegenstanders als Dalfsen, Markelo en MVV ’29. Het is dan ook nog even afwachten hoe de verhoudingen liggen in deze klasse. In ieder geval zal Sellingen gaan voor handhaving.

Kampioenskandidaat Stadskanaal begint tegen ASVB

In de zondag 3e klasse O begint Stadskanaal met een thuiswedstrijd tegen ASVB. De Knoalsters degradeerden afgelopen seizoen uit de 2e klasse, maar zullen dit seizoen direct weer voor promotie gaan. Met de komst van Joop Gall en veel jeugdig talent moet de stap omhoog gezet gaan worden. ASVB wist zich vorig seizoen net aan veilig te spelen en ook dit seizoen lijkt de 3e klasse O geen gemakkelijke klasse.

Streekderby tussen Gasselternijveen en Eext

In de 4e klasse B nemen Gasselternijveen en Eext het tegen elkaar op. Nieveen wist vorig seizoen op het nippertje het vege lijf te winnen, maar hoopt dit seizoen toch snel veiliger te zijn. De bekercampagne liep echter niet naar wens met grote nederlagen tegen Stadskanaal (12-0) en Musselkanaal (11-0), maar toch zal men hopen op een goede competitiestart. Eext eindige vorig jaar keurig in de subtop en zal daardoor een goede graadmeter zijn voor Gasselternijveen.

Doelpuntrijk duel tussen Buinerveen en JVV verwacht

In de vijfde klasse D nemen Buinerveen en JVV het tegen elkaar op. Buinerveen ging er de laatste bekerwedstrijd hard af tegen Zwartemeerse Boys (13-0), terwijl JVV met 8-2 won van Alteveer. Beide clubs kwamen elkaar al regelmatig tegen en het treffen lijkt in ieder geval een garantie voor doelpunten.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma oefenwedstrijden dinsdag 12 oktober

Overzicht van de oefenwedstrijden die dinsdag 12 oktober op het programma staan.

Stand zondag 5e klasse F

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse F na speelronde 1.