Overzicht van de gespeelde wedstrijden in de zondag 4e klasse B.

Foto VV Gasselternijveen, Nieveen is het seizoen uitstekend begonnen met een 5-0 overwinning op Eext.

Gasselternijveen – Eext: 5-0

Met twee monsternederlagen in de beker (12-0 en 11-0 verlies tegen respectievelijk Stadskanaal en Musselkanaal) was het even de vraag hoe Gasselternijveen ervoor stond. Van die enorme nederlagen leek Nieveen tegen Eext totaal geen last te hebben. In eigen huis werd een ruime 5-0 overwinning geboekt. In de eerste helft lag het nog dicht bij elkaar en maakte Tristan Salomons diep in het eerste bedrijf de 1-0. Na rust viel na een uur spelen de 2-0 van Jasper Kuiper, waarna Mathijs Jansen het duel definitief besliste. De 4- en 5-0 vielen nog in de slotminuten, waarmee de overwinning van Nieveen nog een beetje extra glans kreeg.

Nieuw Buinen – Groen Geel: 4-0

Ook Nieuw Buinen is goed aan het seizoen begonnen. De Buunermondjes kenden niet al te veel moeite met promovendus Groen Geel. Patrick Bults opende halverwege de eerste helt de score, waarna Faisel dos Santos op slag van rust de marge verdubbelde. In de tweede helft liep de thuisploeg uiteindelijk uit naar een ruime 4-0 overwinning via Bults en Dylan de Wit.

Gieterveen – Veelerveen: 1-0

Winst was er ook voor Gieterveen, dat in eigen huis met 1-0 te sterk bleek voor Veelerveen. De groen-witte muur van de thuisploeg bleek deze middag niet te slechten door de bezoekers uit Veelerveen. Gieterveen wist wel eenmaal toe te slaan in de eerste helft via sterkhouder Stefan van der Veen en pakte daardoor de volle buit.

Buinen – Engelbert: 0-2

Buinen is het seizoen begonnen met een 0-2 nederlaag tegen Engelbert. De thuisploeg kreeg wel kansen, maar kwam niet tot scoren. De gasten deden dat wel tweemaal en namen daardoor de punten mee naar het Groninger land.

Heiligerlee – Actief: 4-1

Met Heiligerlee en Actief stonden direct twee titelkandidaten tegenover elkaar. De bezoekers, die afgelopen seizoen degradeerden, kwamen op een 0-1 voorsprong, maar Olaf Gelderloos bracht de thuisploeg in de eerste helft weer langszij. In de tweede helft trok Heiligerlee het duel naar zich toe. Twee doelpunten van Gert Reininga en een goal van Kemy Nieland bezorgden Heiligerlee de eerste drie punten van het seizoen.

Ben jij ook een liefhebber van de derde helft en blijf jij ook graag op de hoogte van het amateurvoetbal in de regio en waardeer je onze artikelen? Steun ons dan met een biertje a 2,50 euro, een kistje bier a 25 euro of een fustje bier a 50 euro! Alvast bedankt voor je steun!

Ik doneer een biertje! Klik hier om een biertje te doneren!

Ik doneer een kistje bier! Klik hier om een kistje bier te doneren!