SETA neemt drastisch besluit en trekt zich terug uit 5e klasse

SETA trekt zich terug uit de standaard zaterdag 5e klasse F.

SETA is per direct uit de competitie gestapt. De club uit Musselkanaal begon dit seizoen juist weer in de standaardklasse, nadat het zich vorig seizoen ook al vroegtijdig had teruggetrokken. Nu heeft de zaterdag vijfdeklasser dat besluit opnieuw genomen.

SETA trekt zich terug uit standaardklasse

Voorzitter Ramona Timmer bevestigde dat nieuws maandagavond aan RTV1Onder meer de slechte resultaten van de afgelopen wedstrijden hebben meegewogen in het besluit. Zo ging SETA afgelopen zaterdag nog met 25-0 onderuit bij Scheemda. Eerder verloor men ook al met 24-0 van HSC. “Dit speelt zeker mee”, vertelde Timmer tegenover RTV1.

Toch lijken financiële reden de voornaamste reden voor terugtrekking van SETA. “We hebben de club net weer financieel gezond. Met deze maatregel houden we dat in stand”, laat Timmer optekenen door het medium. Huidig trainer Dicky Zuur zal deze week onder meer vertrekken, die eerder al Rene de Vries opvolgde. “De staf blijft uitgezonderd van de trainer, vrijwillig voor het elftal staan. De assistent-trainer neemt de functie van hoofdtrainer over”, vertelt Timmer aan RTV1.

Voortbestaan SETA niet in gevaar

‘Met de financiële ruimte die hiermee geboden wordt kan SETA een nog openstaande boete van de KNVB betalen en zonder grote geldzorgen naar de toekomst kijken’, schrijft RTV1. Het voorbestaan van de vereniging is volgens Timmer, die alle spelers al op de hoogte heeft gesteld, dan ook niet in gevaar. “Zij klonken hoofdzakelijk opgelucht, maar vroegen of de vereniging hiermee echt kan voorbestaan. Gelukkig kunnen we daar met opgeheven hoofd ‘ja’ op zeggen.”

Ben jij ook een liefhebber van de derde helft en blijf jij ook graag op de hoogte van het amateurvoetbal in de regio en waardeer je onze artikelen? Steun ons dan met een biertje a 2,50 euro, een kistje bier a 25 euro of een fustje bier a 50 euro! Alvast bedankt voor je steun!

Ik doneer een biertje! Klik hier om een biertje te doneren! 

Ik doneer een kistje bier! Klik hier om een kistje bier te doneren!

Ik doneer een fustje bier! Klik hier om een fustje bier te doneren!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

BREAKING NEWS: EINDE SEIZOEN AMATEURVOETBAL DREIGT!!

Het amateurvoetbalseizoen lijkt ten einde na nieuwe maatregelen van het kabinet.

GKC en Gert Sterken verlengen

GKC en Gert Sterken zijn tevreden over de samenwerking en gaan daardoor langer met ...