Stadskanaal krijgt te weinig in kwartfinale

stadskanaal_JPGSC Stadskanaal heeft zichzelf afgelopen woensdag tekort gedaan door zich niet te plaatsen voor de halve finales van het Protos Weering zaaltoernooi. In een sfeervolle sporthal ’t Grootveld in Dalen eindigden de Knoalsters achter thuisploeg Dalen en SC Lutten als derde. Stadskanaal kwam moeizaam in de kwartfinales terecht, maar leek op voorhand een goede kans te maken om de halve finales te bereiken. Dit karwei moest wel worden opgeknapt zonder de afwezigen Rodney Romney, Mario Georgescu en ‘good old’ Hiske de Vries. Pascal Kok en Jordy Geerlings waren hun vervangers.

Doelpuntenfestijn
De eerste wedstrijd was gelijk de kraker tegen thuisploeg Dalen. Stadskanaal begon niet scherp aan de wedstrijd en had moeite met de beweeglijkheid van de ploeg uit Drenthe. Binnen een mum van tijd keek Stadskanaal tegen een 0-3 achterstand aan en een monsterscore leek dan ook in de maak. Na de 0-3 zakte Dalen wat verder in. Dit gaaf Stadskanaal de mogelijkheid om wat verder vooruit te kunnen voetballen. Zo snel als Dalen op 0-3 kwam, kwam Stadskanaal op gelijke hoogte. Via Jeffrey Bakker (2x) en Tristan Rotman kwam het langszij. Vervolgens was het Jeffrey Bakker die het luidruchtige en enthousiaste Dalen publiek stil kreeg. Met een fraaie punter schoot hij de ‘blauwhemden’ naar een 4-3 voorsprong. Lang kon er echter niet genoten worden van de voorsprong.

Het vermoeide Stadskanaal (op dat moment nog slechts één wissel) vergat om te schakelen. De sterk spelende Daler spits wist hier wel raad mee en boog de 4-3 achterstond om in een 4-5 voorsprong. Toen Dalen via twee counters ook nog op 4-6 en 4-7 kwam, was de wedstrijd beslist. Stadskanaal scoorde nog wel tegen. Een uitworp van doelman Geerlings belandde op het hoofd van de mee opgekomen Pascal Kok die vervolgens topscorer Jeffrey Bakker in staat stelde om koppend zijn vierde van de wedstrijd te maken. Ondanks de nederlaag werd vrij snel duidelijk dat een tweede plek absoluut tot de mogelijkheid behoorde.

Tristan Rotman, Denny Feiken en Jeffrey Bakker hielden Stadskanaal lang in de race... (foto: Stoffer Bakker)
Tristan Rotman, Denny Feiken en Jeffrey Bakker hielden Stadskanaal lang in de race… (foto: Stoffer Bakker)

Flitsende start
Om een plek in de halve finale binnen bereik te houden, moest de tweede wedstrijd tegen de zondagploeg van Twedo wel gewonnen worden. Twedo, dat de eerste wedstrijd gewonnen had, werd vanaf minuut één onder druk gezet. Dit resulteerde vrij snel in een 2-0 voorsprong voor Stadskanaal. Tristan Rotman zorgde (na een voorzet van Denny Feiken en een afvallende bal) voor een comfortabele 2-0. Na die voorsprong speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van Twedo. Grote kansen leverde dit echter niet op. Vanuit het niets kwam Twedo terug in de wedstrijd. Een schot uit de tweede lijn werd in eerste instantie gekeerd door doelman Geerlings. Op de rebound was hij echter kansloos: 2-1. Vervolgens was het de beurt aan Denny Feiken. Een schot met rechts was de doelman van Twedo te machtig: 3-1. Vlak voor tijd kwam Twedo terug tot 3-2. Maar na dit tegendoelpunt kwam Stadskanaal verder niet in de problemen en waren de eerste drie punten een feit.

Zeventig seconden
Na een half uur pauze stond de derde wedstrijd op het programma. Gramsbergen was hierin de tegenstander. Stadskanaal begon slap en het was dan ook de ploeg uit Overijssel die vlot een 1-0 voorsprong nam. Een schot op de paal belandde via het gezicht van doelman Geerlings uiteindelijk toch in het doel. Een afstandschot van Denny Feiken werd licht van richting veranderd waardoor Stadskanaal op gelijk hoogte kwam. De Knoalsters drukten hierna door. Tristan Rotman maakte zich sterk en legde breed op de meegelopen Jeffrey Bakker. Laatstgenoemde schoot Stadskanaal overtuigend op een voorsprong. Hiermee was de koek nog niet op. Denny Feiken mocht vrij opdribbelen en met een geplaatst schot (wederom met rechts) schoot hij Stadskanaal drie minuten voor tijd op een, op het oog, veilige 3-1 voorsprong. Een voorsprong die 70 seconden voor tijd nog steeds op het scorebord stond. Dat de uiteindelijke eindstand dan ook 3-3 was voor iedereen een verrassing. Twee klutsgoals werd de formatie uit Stadskanaal fataal. Stadskanaal liet twee dure punten liggen.

Alles of niets
De laatste wedstrijd tegen SC Lutten werd een alles of niets wedstrijd voor beide ploegen. Een gelijkspel was genoeg voor Stadskanaal om zeker te zijn van een plekje in de halve finales. SC Lutten moest winnen om zich te kunnen plaatsen. Vanaf de aftrap was het Lutten dat massaal ten aanval trok. De paal, lat en doelman Royce Geerlings voorkwamen echter een vroege achterstand. Toch was het een kwestie van tijd voor de zwart-witten op voorsprong kwamen. Een goed uitgespeelde aanval van Lutten zorgde er voor dat Stadskanaal virtueel was uitgeschakeld: 0-1. Na het doelpunt zakte Lutten in en bood zo Stadskanaal de ruimte om aan te kunnen vallen. Er werden veel schoten afgevuurd op het doel van de tegenstander. Veelal, tot grote vreugde van het massaal opgekomen Lutten publiek, hoog over en ver naast.

Toch kwam Stadskanaal op gelijke hoogte. Een schot vanaf de linkerkant van het veld van Denny Feiken was de Lutten ‘goalie’ te machtig: 1-1. Stadskanaal was in totale euforie en vergat vanaf de aftrap te verdedigen. Binnen vijftien tellen stond Lutten alweer op voorsprong. Na deze tegenslag hetzelfde spelbeeld als na de 0-1. Stadskanaal drong aan en kwam goed weg toen de voorwaartsen van Lutten na een aantal counters de marge niet op twee wisten te brengen. Ook de als vijfde veldspeler ingebrachte Jordy Geerlings kon niet voorkomen dat Stadskanaal onderuit ging. SC Lutten won de wedstrijd met 2-1. Zodoende kwam er dus een einde aan het Protos Weering avontuur van de SC Stadskanaal en keerden de spelers en alle elf meegereisde supporters met lege handen huiswaarts.

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tseard van der Meer en Bareveld aan einde van het seizoen uit elkaar

De wegen van Bareveld en Tseard van der Meer scheiden na afloop van het ...

Trainerscarrousel

Overzicht van de trainers die blijven of vertrekken bij de clubs in de Kanaalstreek.

Stand FC Kanaalstreek Subleague Coach van het Jaar na speelronde 14

De tussenstand na speelronde 14 van de FC Kanaalstreek Subleague Coach van het Jaar.