SPW wint eenvoudig van Amboina

SPW won met ruime cijfers van Amboina.

SPW is het seizoen goed gestart met een 5-2 overwinning op Amboina. Dat was vooral te danken aan een puike eerste helft, waarin het verschil al gemaakt werd. Bij rust stond het al 5-0 en was de wedstrijd al zo goed als gespeeld. In de tweede helft deden de gasten nog wat terug, maar verder dan 5-2 kwamen de Assenaren niet.

Het begin van de wedstrijd was het enigszins aftasten van beide kanten, maar SPW liet het balletje makkelijker rondgaan dan Amboina. De eerste speldenprikjes werden langzaam uitgedeeld en na vijftien minuten spelen was het raak. Ray den Boef zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Een aantal minuten later was het zijn kompaan Maurice Gersonius, die de 2-0 aan liet tekenen. De spits mocht er alleen vandoor en rondde bekwaam af.

Op rozen

SPW zat op rozen, maar verslapte toch enigszins. Het leverde een aantal hachelijke momenten op en ook doelman Dairon Snel moest een aantal keren handelend optreden. De gasten hadden even de overhand, maar op knullige wijze moesten ze een eigen doelpunt incasseren. De Knoalsters gingen daarna vrolijk door en scoorden de 4-0 uit een snelle counter. Jelmer Jasken stuurde Gersonius weg en die produceerde zijn tweede van de middag. Op slag van rust werd de spits weer vrij gespeeld, ditmaal door Roel Heidekamp. Gersonius faalde niet en maakte er 5-0 van.

Laconiek

Ook in de tweede helft was SPW de bovenliggen partij en had het verder kunnen uitlopen. De kansen waren echter niet aan den Boef, Gersonius en Rodan Farrell besteed. Amboina kwam in de loop van de tweede helft wel op het scorebord na laconiek uitverdedigen van SPW-zijde. In de 77e minuut werd het zelfs ook nog 5-2, maar een wonder zat er voor de Assenaren niet meer in. SPW scoorde nog eenmaal in de slotfase, maar deze werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel, waardoor het duel eindigde in een 5-2 overwinning voor SPW.