Voorbeschouwing speelronde 20 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 20 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

SJS – Onstwedder Boys

Eén van de twee Kanaalstreekderby’s in het slot van de competitie in de zaterdag 4e klasse E. Op de slotdag vindt namelijk ook nog SJS – Borger plaats. Maar eerst de wedstrijd tussen SJS en Onstwedder Boys, twee ploegen die bovenin meedraaien. Onstwedder Boys deed zelfs lange tijd mee om de titel, maar moest in de laatste weken afhaken. De Boys pakten wel de tweede periode dit seizoen en kunnen zich dus nog gaan opmaken voor een toetje. Een toetje waaraan ook SJS graag wil mee doen. Maar dat hebben de Knoalsters momenteel niet meer in eigen hand. Daarvoor zal het in ieder geval SCN op de ranglijst voorbij moeten, dat momenteel vierde staat. Het verschil is slechts een punt tussen beiden en dus liggen er nog voldoende kansen voor SJS in de resterende drie wedstrijden. Een overwinning is echter gewenst tegen de streekgenoot, maar de vraag is maar of Onstwedder Boys de wedstrijd cadeau gaat doen. Het blijft immers een derby.

FC Assen – Mussel

Poging twee voor de Mussel om kampioen te worden. Ditmaal in Assen, waar laagvlieger FC Assen de tegenstander is. Waar eigenlijk afgelopen zaterdag al gerekend werd op een kampioenschap, daar ging het een paar minuten voor tijd in Mussel de mist in tegen VVAK. Maar aanstaande zaterdag wacht een nieuwe kans, een kans die ditmaal wel gegrepen lijkt te gaan worden. Een punt moet er gehaald worden door de koploper, maar dat zal normaliter geen probleem moeten zijn. Mochten VVAK en VCG beiden punten morsen, dan is Mussel ook alsnog kampioen. Veel kansen op een kampioenschap voor Mussel, dat waarschijnlijk de platte kar kan gaan optuigen voor aanstaande zaterdag.

NWVV – SETA

Ook een Kanaalstreekderby in de zaterdag 5e klasse F. Zowel NWVV als SETA hebben nog een kans om de nacompetitie te halen. Dan zal wel de derde plek veroverd moeten worden, die nu nog in handen is van VVAK. Dat overigens evenveel punten heeft als de nummer twee VCG. NWVV staat er slechts een punt achter, wel met een wedstrijd meer gespeeld. SETA speelde hetzelfde aantal wedstrijden en heeft er drie minder. Maar er is nog een kans voor beide ploegen om de nacompetitie te halen en dus zullen beide elftallen moeten winnen. Vorige keer trok SETA met 3-2 nipt aan het langste eind, dus een spannende wedstrijd kan verwacht worden. De winnaar zal aanhaken, de verliezer zal afhaken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorbeschouwing nacompetitie zaterdagvoetbal

Voorbeschouwing op de nacompetitiewedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Stand zondag 4e klasse D

Overzicht van de stand van de zondag 4e klasse D.