Een veuroetblik op de eerste speelronde van het zaterdagvoetbal.

Zaterdag gaan de competities officieel weer van start. Dan kunnen de clubs echt zien hoe het ervoor staat na een wekenlange voorbereiding met oefen- en bekerwedstrijden. We blikken veuroet op een aantal wedstrijden die zaterdag op het programma staan.

Pittige openingswedstrijd voor Borger en Wildervank

In de 3e klasse R gaat Borger op bezoek bij VV Groningen. De groenhemden zijn gepromoveerd, terwijl Groningen is gedegradeerd. Borger hoopt zich komend seizoen te kunnen handhaven, maar zal daarvoor flink aan de bak moeten. De nieuwe p/d regelingen wezen uit dat ook dit seizoen er nog aardig wat ploegen uit kunnen. Een stuntje op de openingsspeeldag zou dan ook welkom zijn. Daar zal ook Wildervank op hopen, dat het opneemt tegen FC Zuidlaren. Laatstgenoemde club lijkt eveneens een van de titelkandidaten voor dit seizoen. Ook voor Wildervank dus gelijk een pittige openingswedstrijd op het programma.

Lastige uitwedstrijden voor SJS en Onstwedder Boys

In de vierde klasse F gaat SJS op bezoek bij SVBO. De Knoalsters hebben de ambitie om komend seizoen voor de prijzen te gaan en een lekkere start zal daarbij welkom zijn. Met SVBO wacht wellicht wel een lastige tegenstander, dat aan het eind van het vorig seizoen een flinke opmars kende. Ook Onstwedder Boys wacht een lastige uitwedstrijd. Het gaat op bezoek bij CSVC, dat meestal ook in de bovenste regionen is te vinden. Ook in Onstwedde is er de ambitie om weer terug te keren naar de derde klasse.

Hoe staan Mussel en SETA ervoor? 

In de zaterdag 5e klasse F neemt Mussel het thuis tegen op SC Angelslo. Mussel degradeerde het afgelopen seizoen, maar hoopt dat verblijf tot een seizoen te beperken. Een zege in eigen huis op Angelslo kan een opmaat naar meer betekenen. Ook SETA is weer terug in de vijfde klasse. Maar het is de vraag hoe de club uit Musselkanaal er dit seizoen vanaf gaat brengen. De laatste bekeruitslagen bieden voorlopig nog weinig soelaas. De openingswedstrijd is in ieder geval direct een lastige tegen HSC, dat geldt als een titelkandidaat.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma bekervoetbal 22 & 23 oktober

Overzicht van de bekerwedstrijden die komend weekend op het programma staan.

Stand zondag 4e klasse E

Overzicht van de stand van de zondag 4e klasse E na speelronde 3.

Programma zaterdag 29 februari

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag op het programma staan.