Een veuroetblik op de tweede speelronde van het zondagvoetbal.

Vorige week werden de competities afgetrapt en hebben de eerste clubs de punten al binnen, maar sommigen ook niet. Die clubs zullen dat ongetwijfeld in speelronde 2 willen doen. We blikken veuroet op een aantal wedstrijden die zondag op het programma staan.

‘Uitgerust’ Valthermond begint aan competitie

Valthermond kon op de openingsspeeldag rustig toekijken wat de andere ploegen deden. De Mondkers waren namelijk vrij en moeten aanstaande zondag voor het eerst aan de bak. Dat zal het moet tegen De Tukkers, dat de eerste competitiewedstrijd verloor. Met een aantal ploegen uit Oost is het lastig inschatten of Valthermond ook dit seizoen weer een rol van betekenis kan spelen. Dat zullen de blauwwitten ongetwijfeld wel willen, die al jarenlang tegen de 1e klasse aanhikken.

Gieten op jacht naar eerste driepunter

Gieten gaat eveneens proberen om de eerste drie punten van het seizoen te pakken. Dat moet de ploeg van trainer Bas Nibbelke doen tegen Noordster. Dat heeft al wel een overwinning te pakken, het won vorige week thuis met 4-2 van Groninger Boys. Diezelfde cijfers stonden ook bij Gieten op het scorebord, dat onderuit ging op bezoek bij SVZ. De Gietenaren zullen zich dan ook willen revancheren om een valse start te voorkomen.

Eext en Buinen op zoek naar eerste doelpunt

Met Eext en Buinen staan twee ploegen tegenover elkaar in de 4e klasse B die nog tot scoren kwamen. Eext ging met 5-0 hard onderuit bij Kanaalstreekgenoot Gasselternijveen. Buinen verloor in eigen huis met 0-2 van Engelbert. Beide ploegen zullen dan ook zondag zowel van de hatelijke nul qua punten en doelpunten af willen.

Krijg overwinning Alteveer een vervolg?

Alteveer gaat in de zondag 5e klasse C proberen om een tweede opeenvolgende zege te boeken. Dat moet het doen op bezoek bij Wedde, dat in de eerste wedstrijd fors met 6-1 verloor van Usquert. Wedde zal dan ook op zoek gaan naar eerherstel tegen Alteveer, dat verrassend won van PJC. Na een 0-2 achterstand zegevierde Alteveer alsnog met 3-2 en kwam er eindelijk een einde aan een lange reeks zonder een overwinning. Dat lukte vorig seizoen in de competitie namelijk geen enkele keer.

Buinerveen en Roswinkel op zoek naar herstel na smadelijke nederlagen 

In de 5e klasse D gaan Roswinkel en Buinerveen op zoek naar de eerste punten. Beide ploegen leden op de openingsdag een forse nederlaag. Roswinkel kreeg met 5-1 klop van KSC, terwijl Buinerveen in een doelpuntenfestijn met 9-3 verloor van JVV. Zondag kan het tussen deze twee teams dan ook weleens weer een doelpuntenspektakel worden.

Ben jij ook een liefhebber van de derde helft en blijf jij ook graag op de hoogte van het amateurvoetbal in de regio en waardeer je onze artikelen? Steun ons dan met een biertje a 2,50 euro, een kistje bier a 25 euro of een fustje bier a 50 euro! Alvast bedankt voor je steun!

Ik doneer een biertje! Klik hier om een biertje te doneren! 

Ik doneer een kistje bier! Klik hier om een kistje bier te doneren!

Ik doneer een fustje bier! Klik hier om een fustje bier te doneren!

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma bekervoetbal zondag 8 september

Overzicht van de bekerwedstrijden die zondag op het programma staan.

Programma donderdag 7 april

Overzicht van de competitiewedstrijden die donderdag 7 april op het programma staan.

Afgelastingen zaterdag 27 november

Overzicht van de wedstrijden die zaterdag niet doorgaan.