Borger verliest ook van Veendam 1894

Borger leed ook een nederlaag tegen Veendam 1894.

Foto Alle Oldenbeuving, Borger-speler Ruben de Valk scoorde, maar Veendam 1894 won uiteindelijk met 1-2.

Na vier wedstrijden gespeeld te hebben kunnen we spreken van een valse start voor de voetballers van SV Borger in de derde klasse. De groenhemden staan met één punt onderaan op de ranglijst. Afgelopen zaterdag zag het er in met name het eerste half uur niet naar uit dat het opnieuw een nederlaag zou worden voor de mannen van hoofdtrainer Arne Joling. De thuisploeg kwam na een kwartier op een 1-0 voorsprong. Nadat Veendam besloot hoger druk te gaan zetten kregen de groenhemden het echter lastiger. De tweede helft was vervolgens voor de Veenkolonialen. Zij gingen erop en erover en blijven zo nog zonder nederlaag.

De Valk scoort

Het eerste gevaar van de wedstrijd was al in de tweede minuut voor Borger. Ruben de Valk kwam goed door in de vijandelijke zestien, maar het ontbrak hem aan een zuivere eindpass. Tien minuten later kon de eerste grote kans genoteerd worden. Een Veendammer mocht vijf Borgernaren voorbij lopen alvorens hij werd gestopt door Borgergoalie Rowin Franke. Na een kwartier voetballen was het aan de andere kant wel raak. De Valk werd bereikt door Gijs Roda en rondde bekwaam af. Wat volgde was een periode waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. De ruimtes voorin waren klein, de kansen daardoor spaarzaam. Langzamerhand kreeg Veendam meer en meer de overhand. Zij besloten eerder druk op de Borgerder defensie te zetten, waardoor de groenhemden minder aan voetballen toekwamen.  Op slag van rust veerde het thuispubliek nog wel een keer op toen Luuk Kenter op aangeven van Gert Jakobs de 2-0 leek te maken. Het feest ging echter vanwege vermeend buitenspel niet door.

Veendam op voorsprong

Ook na rust was de eerste kans voor Borgernaar De Valk. Na goed voorbereidend werk van Roda stuitte de bedrijvige aanvaller op Veendamdoelman Thijs Graver.  Het was ook gelijk het laatste echte wapenfeit voor de thuisploeg. De Veendammers daarentegen waren nog niet klaar. Na een kleine tien minuten maakte Dinand de Jonge namens de geelzwarten de gelijkmaker. De ruimtes op het veld werden nu groter en de geelzwarten gingen daar het beste mee om. Na al een grote kans gemist te hebben kregen ze in de 66e minuut een penalty. Franke was even de held van Borger, door de matige inzet te stoppen. Vijf minuten later moest hij echter alsnog capituleren toen Dinand de Jonge de 1-2 aantekende na een foutje van Levi van der Span.

Verkeerde gok

Met nog een kwartier op de klok besloot Joling te gaan gokken. Hij bracht een extra aanvaller en besloot laatste man Van der Span door te schuiven naar het middenveld. De in de omschakeling nooit verzakende controleur Tim Speelman was het kind van de rekening en mocht gaan douchen. De gok pakte faliekant verkeerd uit. Borger creëerde ook na de omschakeling immers helemaal niets. Veendam daarentegen kwam in vijftien minuten tijd maar liefst 7 (!) keer alleen voor doelman Franke te staan. Het was aan de goalie te danken dat er geen monsterscore op het bord kwam te staan. Elke keer kwam hij als winnaar uit de strijd. Zo bleef het bij 1-2.

Aanvallend pover

Opnieuw geen punten dus voor Borger. Met name in aanvallend opzicht is het vooralsnog te pover wat de mannen uit de Hunebedhoofdstad laten zien. Verdedigend lijkt het, behoudens het benoemde laatste kwartier, de laatste wedstrijden wel wat beter te staan. Daar kan men op doorbouwen. Allereerst aankomende zaterdag op bezoek bij middenmoter Aduard 2000.

Foto’s Alle Oldenbeuving: Borger – Veendam 1894

Ben jij ook een liefhebber van de derde helft en blijf jij ook graag op de hoogte van het amateurvoetbal in de regio en waardeer je onze artikelen? Steun ons dan met een biertje a 2,50 euro, een kistje bier a 25 euro of een fustje bier a 50 euro! Alvast bedankt voor je steun!

Ik doneer een biertje! Klik hier om een biertje te doneren!

Ik doneer een kistje bier! Klik hier om een kistje bier te doneren!