Voorbeschouwing 1 & 2 maart

matchday2Komend weekend zal er in de Kanaalstreek een inhaalprogramma worden afgewerkt. Door het gebrek aan winter is het aantal wedstrijden dat tot nu toe is afgelast te overzien. Het lijkt er dan ook op dat het bekende verschijnsel van midweekse wedstrijden de heren trainers redelijk bespaard blijft. De wedstrijd die het meest in het oog springt is de Kanaalstreek-derby tussen Sellingen en Westerwolde in de zondagse vijfde klasse F. Behalve de derby-emoties staat er gek genoeg verder niet zoveel op het spel: de afstand tussen beide ploegen is aanzienlijk. Voor Westerwolde liggen er overigens nog wel kansen op stappen te maken in de ranglijst.

Op zaterdag speelt SJS een cruciaal duel tegen het Spijkster Poolster. Bij winst lijkt de afstand tot de onderste regionen groot genoeg te worden om Jasper Kuizenga met een gerust hart af te laten reizen naar het Indonesische Bali. Puntverlies zal er voor zorgen dat de mannen van Harris Huizingh nog een spannende periode tegemoet gaan. Voor Borger en Onstwedder Boys is zaterdag maar één ding dat telt: winst. Borger blijft op die manier de druk op koploper Veenhuizen houden en Onstwedder Boys kan ‘zomaar’ de stap naar de top vier van de vierde klasse D maken!

Wie ook punten moeten gaan pakken zijn TEVV en Titan. Beide ploegen staan aan de onderkant van de tweede klasse L en moeten aantreden tegen respectievelijk de nummer drie en vier van de ranglijst: pittige opdrachten dus. Omdat de onderste vier ploegen in de eindstand degraderen (2) of om klassebehoud (2) moeten gaan spelen, is de kans dat beide Kanaalstreek-ploegen de dans gaan ontspringen erg klein. De wedstrijd tussen SVV ’04 en Valthermond is dan wel de ontmoeting tussen de nummers één en drie, maar het gat is maar liefst dertien punten! Een remise zou voor de Mondkers aanvoelen als een overwinning, zeker wanneer Musselkanaal in de resterende twintig minuten van het eerder stilgelegde duel in en tegen Sleen een doelpunt weet te maken, en zo drie punten meeneemt naar de dorpskroeg, waar er ongetwijfeld weer beenham op het menu zal staan…

Wedstrijden zaterdag 1 maart: 

3C Poolster SJS
4D Smilde ‘94 Borger
  Sleen Onstwedder Boys
  Mussel VRIJ
5D SETA Twedo
  NWVV VRIJ
  Ter Apel ‘96 VRIJ
5F Wagenborger Boys Westerwolde

Wedstrijden zondag 2 maart:

1F Nieuw Buinen VRIJ
2L Titan Velocitas 1897
  Noordster TEVV
3D Valthermond SVV ‘04
  Sleen Musselkanaal
  Musselkanaal VRIJ
  Stadskanaal VRIJ
4D Alteveer VRIJ
  Gasselternijveen VRIJ
5E HOC Gieterveen
  Buinen VRIJ
  Buinerveen VRIJ
  EEC VRIJ
  GKC VRIJ
5F Drieborg SPW
  Sellingen Westerwolde

Bron: www.knvb.nl

adverteren

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

PSV talentdagen bij SC Stadskanaal

Jeugdspelers kunnen een stage verdienen bij PSV, jeugdvoetballers kunnen hun voetbalkunsten op vrijdag 26 ...

Zaalvoetbal bij FC Kanaalstreek

Komend seizoen ook zaalvoetbal bij FC Kanaalstreek, waarbij de verrichtingen van Zvv Borger gevolgd ...

Selectie Jeugdteam Kanaalstreek is bekend!

Het is inmiddels een traditie: jaarlijks, in de zomerperiode, stapt een groep voetbaltalenten uit ...