Gasselternijveen blijft punten pakken

GNVNa een zeer lange aanloopperiode lijkt v.v. Gasselternijveen net op tijd de juiste vorm te krijgen. Door het 0-0 gelijkspel afgelopen zondag is de ploeg van trainer Ludie Hulshof inmiddels vijf wedstrijden op rij ongeslagen. In totaal leverden deze vijf wedstrijden de roodhemden negen punten. Het totale puntenaantal bedraagt nu zestien, wat goed is voor een toch wel teleurstellende twaalfde plaats. De voorsprong op de plaatsen die veroordelen tot degradatie is twee punten en kan oplopen wanneer de inhaalwedstrijd tegen DVC ’59 gewonnen wordt.

“Hoop doet leven” was het motto van Gasselternijveen enkele weken geleden voor de cruciale ontmoeting met Veelerveen. Op dat moment werd nog niet de hoognodige overwinning geboekt, maar een week later tegen aartsrivaal Gieten was het wel raak. En tot veler verbazing werd een week later ook van Eext gewonnen. Door deze resultaten is de ploeg hun directe concurrent Veelerveen voorbij gestreefd. Rechtstreekse handhaving lijkt een brug te ver (het gat is bij winst op DVC ’59 nog steeds vijf punten), maar enkele weken gaf niemand nog iets voor de kansen van Nieveen.

Op sportpark De Hunze revancheerden de gastheren zich enigszins voor de 5-1 nederlaag eerder in het seizoen. En wanneer men iets meer geluk had gehad, was er zelfs meer mogelijk geweest. Dat gold echter ook voor Valther Boys, want in de eerste helft kregen de groen-witten een paar mooie kansen. Deze werden veelal gecreëerd door de behendige rechtsbuiten van de ploeg. De grootste kans die dit opleverde was een kopbal, maar Rijswijk kopte de bal over het doel. De thuisploeg was nog dichterbij een goal, want na een mooie combinatie tussen Frank Pals en Wessel Koomans schoot eerstgenoemde de bal tegen de paal. 

In het tweede bedrijf was Gasselternijveen de bovenliggende partij, hetgeen vooral te danken was aan de strijd die de ploeg leverde. In deze fase had het overwicht uitgedrukt moeten worden in een goal, maar deze opzet slaagde niet. Na een goede voorzet van Emiel Zwiep was het opnieuw Frank Pals die de openingstreffer had kunnen maken. Maar opnieuw vond de ranke spits het aluminium. Hiermee was het leed niet geleden, want kort daarna was het Wessel Koomans die de lat teisterde met zijn inzet. Uiteindelijk kon Gasselternijveen toch leven met de remise, aangezien de uitslagen van de concurrenten gunstig waren. Aanstaande donderdag treft Gasselternijveen dus titelkandidaat DVC ’59 en zondag gaan de heren op bezoek in Schoonebeek bij de plaatselijke trots. Punten halen in deze wedstrijden zal een extra boost geven aan het zelfvertrouwen van de Nieveensters.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

GKC start met klinkende zege op Veelerveen

GKC kende een uitstekende start en won met ruime cijfers van Veelerveen.

Terug in de tijd: SJS in ware thriller langs Oostergo

SJS plaatste zich via een ware thriller tegen Oostergo voor de finale van de ...

TEVV blijft in het spoor van Germanicus

Gemakkelijk ging het zeker niet, maar toch heeft TEVV gistermiddag weer drie punten bij ...