Updates uit Spanje: de heenreis

foto 2Zaterdag 28 juni was het dan eindelijk zover. Rond 15.00 uur werd er op de parkeerplaats van FC Ter Apel ’96 aan de reis richting Spanje begonnen. Onder luid applaus van ouders, vriendinnetjes en andere belangstellenden was het buschauffeur Paul die de bus van het Jeugdteam Kanaalstreek zijn eerste meters van de in totaal 1550 km liet maken. De bus was vanmorgen nog speciaal voor het jeugdteam ‘verbouwd’. Maar liefst 18 stoelen werden verwijderd en een aantal tafels werden speciaal voor deze lange reis gemonteerd.

Onderweg is de sfeer gemoedelijk. Er wordt gekaart, muziek geluisterd en uiteraard voetbal gekeken. Met name dat laatste zorgt voor een welkome afleiding en geeft de meeste teamleden het gevoel dat de reis voorbij vliegt. 

foto 3Hoewel de reis soepeltjes verloopt, zijn er onderweg een aantal kleine dingetjes die de reis toch enigszins hebben vertraagd. Zo moet er in Duitsland een stukje worden omgereden en in Luxemburg loopt het gezelschap ook wat vertraging op. De reden van deze vertraging is overigens volledig toe te schrijven aan een chagrijnige medewerkster van een wegrestaurant. Al bij binnenkomst van onze groep trekt de jongedame wit weg. Ruim twintig mensen die eten bestellen, terwijl ze alleen aan het werk is. Hoewel we een beetje tijd hebben verloren smaakten de hamburgers prima. 

Vlak voor de nacht haar intrede doet is de vermoeidheid op de meeste gezichten zichtbaar. Een aantal ligt al lekker te slapen wanneer elftalleider Erwin Paas besluit zijn muziekinstallatie nog even open te gooien. Eén van beide trainers krijgt de microfoon in zijn handen gedrukt en zingt uit volle borst een aantal ‘klassiekers’ mee. Na deze muzikale opleving zet Erwin een opname van ‘De Stamtoafel’ op. Terwijl de meest hilarische moppen door de bus vliegen kiezen de meesten ervoor om de ogen te sluiten. 

Rond 06.00 uur komt er weer wat leven in de brouwerij. Het einde is in zicht en dat zorgt voor opgewekte gezichten. De laatste uurtjes worden gevuld met het kijken naar een dvd van Najib Amhali. Lekkere onvervalste Amsterdamse humor. Het is dus ook één van de trainers, Theo Gennissen, die het hardst lacht. Hij is tenslotte een Amsterdammer en steekt dat niet onder stoelen of banken. 

Rond 11.00 uur is het Jeugdteam gearriveerd in Malgrat de Mar. Na het afhandelen van de formaliteiten op het kantoor van de toernooiorganisatie heeft de 24-koppige groep hun intrek genomen in Hotel Cartago Nova. De rest van de dag zijn er geen officiële plichtplegingen en zal het team de tijd benutten om te acclimatiseren. Vanavond zal de selectie uiteraard Oranje gaan aanmoedigen. Morgen staan de opening en de eerste wedstrijd op het programma. Het Jeugdteam Kanaalstreek neemt het dan om 18.30 uur op tegen CF Rocafonda uit Spanje.

René Nijgh

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys onderuit in Aduard

Onstwedder Boys is in de uitwedstrijd tegen Aduard 2000 tegen een 4-2 nederlaag aangelopen. ...

Nieuw-Buinen boekt cruciale zege op Noordster

Nieuw-Buinen boekte afgelopen zondag een zeer belangrijke overwinning op Noordster. Tegen de Pekelders, die ...