Prijsvraag ‘Vullen of Voeden’

VoVIn samenwerking met v.v. Gasselternijveen schreef FC Kanaalstreek enige tijd geleden een prijsvraag uit. Gasselternijveen is één van de amateurclubs die meedoet aan ‘Vullen of Voeden’, de actie met als doel het gezonder maken van voetbalkantines. Op 6 september vond niet alleen de landelijke kick-off plaats, maar ook de jurering van de recepten die waren ingezonden in het kader van de prijsvraag. Na lang juryberaad is Harry Louissen als winnaar uit de bus gekomen. Harry wint het boek ‘Vullen of Voeden’ van Wilfred en Lili Genee. Het favoriete gezonde recept van Harry is: “Ovenschotel Tineke”…

Ovenschotel Tineke (voor 4/5 personen)

Ingrediënten:
3 uien
4 tomaten
2 teentjes knoflook
1 bakje champignons
1 zakje verse soepgroente
1 rode paprika
1 ons bacon
1 pond gekruid rundergehakt
1 bekertje creme fraiche
1 pak zilvervliesrijst (400 gram)

Bereidingswijze:
Snij de uien in ringen en fruit ze. Voeg het gehakt toe en roerbak dit. Vervolgens de tomaten, champignons, soepgroente en knoflook toevoegen. Iets zout en peper erbij doen. Ondertussen de rijst koken. Laat hierbij aan het eind de in stukjes gesneden paprika (2 tot 3 minuten) meekoken. Rijst met stukjes paprika afgieten en de creme fraiche toevoegen. Neem nu een ovenschaal en doe hierin de helft van het gehakt en de groenten. Bedek dit met een paar plakjes bacon. Hier bovenop de helft van de rijst met paprika. Weer een laagje bacon aanbrengen, evenals een laag gehakt met groenten en rijst. De ovenschotel 15 minuten in een op 200 graden en voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 3

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 3

Aftellen: Raymond Duitscher Toernooi

Na de oproep van de toernooicommissie van v.v. Titan op deze website hebben zich de ...

Gasselternijveen onderuit tegen reserves Veendam 1894

Gasselternijveen speelde in de aanloop naar de hervatting van de competitie, volgend weekend, een ...