Wilbert Arends gaat Musselkanaal verlaten

musselkanaalAan het einde van het lopende seizoen zullen v.v. Musselkanaal en trainer Wilbert Arends na een dienstverband van vijf voetbaljaargangen een punt zetten achter hun samenwerking. Onder leiding van Arends werd in 2012 het kampioenschap in de derde klasse behaald. Het avontuur in de tweede klasse dat daarop volgde was weinig succesvol: na een jaar waren de groenhemden terug in de derde klasse. In algemene zin kan door v.v. Musselkanaal terug worden gekeken op een succesvolle periode: in de vier achterliggende jaren werd ook twee keer om promotie via de nacompetitie gespeeld.

Voor de spelersgroep kwam het aangekondigde vertrek niet als een grote verrassing. Volgens routinier Jeroen Drenth leefde binnen de spelersgroep al het gevoel dat het vijfde seizoen het laatste seizoen van Arends zou worden: “Intern was wel bekend dat Wilbert twijfelde over verlenging van de samenwerking. Hij was simpelweg toe aan een nieuwe uitdaging. De voorbereiding op het afgelopen seizoen heeft volgens Wilbert uiteindelijk de doorslag gegeven. Er was een categorie spelers die in de periode voorafgaand aan het seizoen een vakantie verkoos boven trainen en het spelen van oefenwedstrijden.”

Vertrekkend trainer Wilbert Arends...
Vertrekkend trainer Wilbert Arends… (foto: www.tweenul.nl)

Drenth zag zelfs een heuse generatiekloof ontstaan in deze periode: “Voor Wilbert is voetbal alles, terwijl de jongere spelers van Musselkanaal het vooral als hobby zien. Dit heeft in de voorbereiding gebotst. En zonder te spreken over wie gelijk heeft, is het wel zo dat we in de eerste wedstrijden wat kleine blessures hebben gekend en moeilijk op gang kwamen. Gelukkig gaat dat nu beter en hebben we de stijgende lijn te pakken.” Over het restant van het seizoen is de man die afgelopen weekend nog trefzeker was, helder: “We gaan voor een goed resultaat, dus we zullen er zeker geen potje van maken!”

Medawa

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen en Bareveld halen einde niet

Het oefenduel tussen Gieterveen en buurman Bareveld is gisteravond (14 september, red.) vroegtijdig beëindigd. ...

Uitslag WK-TOTO

Het was een spannende strijd! Tot ver in de verlenging van de finale van ...