SPW houdt zicht op de koplopers

SPWDoor haar derde overwinning op rij blijft SPW goed meedoen in de top van de vijfde klasse E. Uit bij Roswinkel bleven de Knoalsters vrij simpel overeind en wonnen verdiend met 1-3. Hierdoor staat de ploeg knap derde en wacht zondag de topper, thuis tegen koploper Westerwolde.

Buitenkant voet
Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg en SPW liep zodoende achter de feiten aan. Roswinkel zat er kort op, waardoor de gasten niet aan voetballen toe kwamen. Zodoende hanteerde zij veelvuldig de lange bal richting Henry Meijerman, maar ook dit leverde niet veel op. Ook Roswinkel speelde dit spelletje, in de hoop dat de bal door zou schieten op het natte veld. Rond de 25e minuut kregen zij middels hun nummer tien een goede kopkans, maar het was doelman Yorin Hoezen die de bal nog net uit de kruising kon plukken. SPW leek hierdoor wakker geschud en trok de wedstrijd meer en meer naar zich toe. Zij dachten ook op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Meijerman werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 36e minuut werd een volgende treffer wel goedgekeurd. Meijerman stuurde Jordie Hoeksema weg met buitenkant voet en één op één met de keeper faalde Hoeksema niet: 0-1.

Marge van twee
Met deze minimale voorsprong wist SPW dat het de tweede helft nog een doelpunt moest maken om niet in de problemen te komen. De gasten leunden achterover en hoopten er via de buitenspelers snel uit kunnen komen. Door deze tactiek kon Roswinkel weer gevaarlijk worden en zij hoopten dan vooral op een bevlieging van hun boomlange spits. Deze kwam echter niet tot scoren en het was de spits van SPW, Meijerman, die wederom een medespeler in stelling kon brengen. Deze keer stuurde hij Davey Kloen weg, die op zijn beurt zeer collegiaal breed legde op Martijn Mulder die de bal zo binnen kon lopen. Zo stond SPW na bijna 70 minuten op een marge van twee en leek de wedstrijd gespeeld. Dit was helemaal het geval toen Roswinkel met tien man kwam te staan, nadat de doorgebroken Erik Meijer naar de grond werd gewerkt. De vrije trap die hierop volgde werd goed ingeschoten door Meijerman, maar met een fantastische redding wist de Roswinkeler keeper de bal eruit te halen.

Verkeerde hoek
Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd dan definitief in het slot gegooid. Weer was er een combinatie tussen Mulder en Meijerman, die deze keer door laatstgenoemde zelf afgerond werd: 0-3. In de slotminuut volgde nog de eretreffer voor Roswinkel uit een penalty, nadat Chris Hulshof de bal na een scrimmage op zijn hand kreeg. Doelman Hoezen ging de verkeerde hoek in en de aanvoerder van de thuisploeg maakte er 1-3 van.

Bron: v.v. SPW