Prettige Kerst!

De redactie van FC Kanaalstreek wenst iedereen prettige Kerstdagen. Dagen waarop de edele voetbalsport (terecht) op het tweede plan staat. Exact honderd jaar geleden was de wereld in de ban van ‘The Great War’: de Eerste Wereldoorlog. Maar op 25 december gebeurde er iets bijzonders: een wapenstilstand. Deze wapenstilstand (Christmas Truce 1914) leidde ertoe dat Duitse en Britse troepen de loopgraven verlieten en dat er een heuse interland werd gespeeld: sport vereent!

Kort geleden werd Christmas Truce 2014 geïntroduceerd, een symbolisch evenement waarmee je strijdende partijen kunt oproepen om de wapens neer te leggen en te verbroederen in voetbal. “Door een conflict te nomineren op onze website, spreek je je uit tegen de waanzin van de oorlog”, aldus de initiatiefnemer. “Het is een statement van ‘football-romantics’ die geloven dat voetbal kan bijdragen aan een betere wereld.”

Steun je dit initiatief? Klik op de foto en spreek je uit tegen de waanzin van oorlog!
De resultaten van de campagne worden aangeboden aan de UN Office on Sport for Development and Peace.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TransferTalk: Leegloop gaat verder bij TEVV

Jaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal ...

Onstwedder Boys en Guus Zantinga uit elkaar

Onstwedder Boys en Guus Zantinga zetten na komend seizoen een punt achter de samenwerking.

Borger Masters Toernooi

Aanstaande vrijdag wordt op sportpark de Drift in Borger de tweede editie van het ...