Nieuw Buinen heerst in “De Koel”

logo_breed_pwzEen leuke voetbalavond lag in het verschiet in sporthal “De Koel” in Borger. Zeker voor liefhebbers van Kanaalstreek-derby’s, want er werden tijdens de voorronde van het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi niet minder dan zes gespeeld. In poule Q kwamen behalve gastheer Borger ook EEC, SJS en Nieuw Buinen in actie. Laatstgenoemde deed wat er werd verwacht, en werd poulewinnaar.

Stabiele ploeg
De eersteklasser is de laatste jaargangen een stabiele ploeg gebleken, want tijdens de vorige editie was de tussenronde het eindstation, terwijl in de editie van 2013 de finale werd gehaald. Of de ploeg van begeleider Cor Jongeling nu ook zo ver zal kunnen komen is de vraag, want op de wedstrijd tegen Borger na, werden de wedstrijden niet met groot overmacht gewonnen. Dat wil zeggen: het overwicht werd niet in de score uitgedrukt. 

Borger in ondertal tegen Nieuw Buinen...
Borger in ondertal tegen Nieuw Buinen…

Erwin Kuiper
Was het verrassend dat juist tegen Borger wel een verschil van drie goals gemaakt werd? Borger bleek gedurende de avond een ploeg die wil én kan voetballen, waarbij het bij de hand word genomen door routinier Erwin Kuiper. De aanvaller is leep, technisch vaardig én heeft een bak aan zaalvoetbalervaring. Overigens speelde ook Diederik Oosterwijk een hele sterke voorronde. Nieuw Buinen kreeg dus ruimte om te voetballen, iets wat tegen EEC en de zaterdagafdeling van Sweel niet het geval was.

Lange halen
Want lang was het motto tijdens de goed bezochte avond in Borger: lange halen, snel thuis. Heel veel bracht dit de ploegen niet, hoewel EEC een aantal keren succesvol werd door een lange bal van doelman Jasper Lubbers te verlengen. Het leverde zelfs hèt moment van de avond op, toen Remco Huizing met een werkelijk grandioze hakbal trefzeker was tegen Nieuw Buinen. Daarmee was de koek nog niet op, want ook Lubbers zelf wist te scoren. Collega Robert Smit verkeek zich op de lange trap van de keeper. Uiteindelijk trok EEC toch aan het kortste eind en werd men vierde in de poule.

SJS-doeman Van der Zande ziet een inzet naast gaan...
SJS-doeman Van der Zande ziet een inzet naast gaan…

Gemakzuchtig
Daarmee liet het derdeklasser SJS dus achter zich. De Knoalsters hadden duidelijk hun avond niet en konden geen potten breken: vier nederlagen was het gevolg. Dat gold niet voor Nieuw Buinen, dat aan de hand van spelmaker Erwin Aukes ongeslagen bleef. Aukes is snel, heeft fenomenale bewegingen in huis, maar was soms ook ietwat gemakzuchtig. Dit moet zeker uit zijn spel om de oranjehemden naar sporthal Angelslo te loodsen. Maar wanneer Koen Hateboer blijft scoren en ook Gert Lukens nadrukkelijker in beeld komt, dan is er veel mogelijk de komende speelronden.

Eindstand poule Q:
1. Nieuw Buinen *

2. Borger *
3. Sweel (zat) *
4. EEC
5. SJS

* Naar kwartfinale

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Reactie KNVB: Perspectief is nodig

De KNVB is blij dat er weer getraind kan worden, maar hoopt wel perspectief ...

Wilbert Arends blijft in Musselkanaal

Hoe verder de maand januari vordert, hoe verder de clubs in de Kanaalstreek zijn ...

Geen Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi

Het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi gaat dit jaar niet door, ook hier gooit het coronavirus ...