Nieuw Buinen naar finale Protos Weering!

Nieuw BuinenNieuw Buinen heeft het gered! Nadat in de halve finale één nederlaag werd geleden, waardoor directe plaatsing voor de finale van aanstaande zaterdag niet mogelijk was, wonnen de oranjehemden in de tussenronde alle wedstrijden. Hiermee liet het onder meer Dedemsvaart achter zich, én plaatste de ploeg zich voor de finale van het prestigieuze toernooi.

Tien minuten
Nieuw Buinen begon sterk aan de tussenronde en in feite werd er in tien minuten afgerekend met de eerste tegenstander, HZVV. De eersteklasser uit Hoogeveen zag in de zesde minuut Robert Hamming de score openen, waarna Koen Hateboer zijn ploeg met twee goals (minuut 9 en minuut 10) in veilige haven schoot. De treffer van Frank Strijker was vooral van statistische waarde.

Eigen treffer
In de tweede wedstrijd, tegen Rolder Boys, ging het lastiger. De zwart-witten kwamen door een goal van Danny Hingstman op voorsprong, maar diezelfde Hingstman hielp Nieuw Buinen met een eigen doelpunt terug in het zadel. Zo zeer zelfs dat Thijs Hateboer een minuut na de gelijkmaker de 1-2 voor ‘Buunermond’ maakte. Na twee wedstrijd zaten er derhalve zes punten in de tas.

Sleutelduel
Door de andere resultaten in de tussenronde resteerden daarna twee sleutelduels. Dedemsvaart had op het moment dat Nieuw Buinen en Germanicus aan hun onderlinge wedstrijd begonnen al negen punten, en daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de laatste wedstrijd: tegen Nieuw Buinen. De oranjehemden trokken tegen de tweedeklasser echter aan het langste eind. Door treffers van Robert Hamming, Gert Lukens en Koen Hateboer werd het 3-1, waardoor de tussenronde een gedroomd einde kreeg.

Tien minuten
En opnieuw werd een wedstrijd in een periode van tien minuten beslist. Nadat Erwin Aukes al na drie minuten de 1-0 had gemaakt, was het Gert Lukens die na acht minuten zijn ploeg met één been in de finale schoot. Toen Guido van Zijl vervolgens in de slotfase met een eigen treffer de marge op drie bracht, was het verzet van de derdeklasser gebroken en mocht Nieuw Buinen de wedstrijd uitspelen. Uiteindelijk werd het ook nog 4-0 door een treffer van Thijs Hateboer.

Finale
Aanstaande zaterdag is Nieuw Buinen er dus bij in de finale van Protos Weering! In een afgeladen volle sporthal ‘Angelslo’ zal moeten worden afgerekend met MSC, SC Erica, DZOH, WVV en Hoogeveen om met de mooiste zaalvoetbal-titel van Drenthe huiswaarts te keren. Aanvang: 11:00 uur.

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Data Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi bekend

De data voor het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi zijn bekend.

Gasselternijveen naar de vierde klasse!!!

Gasselternijveen is naar de vierde klasse gepromoveerd! In de finale van de nacompetitie werd ...