Nieuw Buinen krijgt te weinig tijdens finale Protos Weering

Nieuw BuinenNa afloop van de 38e editie van het Protos Weering zaalvoetbal kon Nieuw Buinen met gemengde gevoelens terugkijken. Ja, de finale werd gehaald, maar met een vijfde plaats bleef het eindresultaat wellicht wat achter bij de verwachtingen. In de voorgaande rondes moesten de oranjehemden alleen capituleren tegen SC Erica, en ook op basis van het vertoonde spel had er meer in gezeten. In de poulefase van de finale moest men echter afrekenen met titelverdediger WVV en latere winnaar MSC: deze uitdaging bleek te groot.

Geen beloning
In een volle sporthal ‘Angelslo’ werd de loting met veel interesse gevolgd. Toen deze verricht was, bleek dat Nieuw Buinen niet heel gelukkig was: in de openingswedstrijd van de finaledag trad de ploeg aan tegen het Meppeler MSC. Na afloop van de 25 speelminuten kon niet anders geconcludeerd worden dan dat Nieuw Buinen zichzelf niet had beloond. De eersteklasser dicteerde de wedstrijd, en drong MSC terug op eigen helft. Toch was Jos Fidom de man die de score opende: 0-1 in de twaalfde minuut. Drie minuten later bracht Robert Hamming de ploegen in evenwicht met een hard schot. De oud-speler van Rolder Boys viel tijdens de finaledag opnieuw op door zijn enorme inzet en handelsmerk: de schaar, gevolgd door een schot. In de slotfase kwam Nieuw Buinen nog een paar keer goed weg, zeker in de periode waarin het met een man minder speelde vanwege een gele kaart voor Erwin Aukes.

Nieuw Buinen in actie tegen MSC...
Nieuw Buinen in actie tegen later toernooiwinnaar MSC…

Grote belangen
In de tweede en laatste poulewedstrijd van de oranjehemden troffen diverse spelers van het Winschoter zaalteam WMC elkaar. Tegenstander was namelijk WVV. Doordat MSC en WVV hun onderlinge wedstrijd gelijk hadden gespeeld, zou de verliezer van het laatste pouleduel uitgeschakeld zijn voor toernooiwinst. Ondanks dit gegeven ontspon zich een heerlijk duel, waarbij er voor beide doelen voldoende te beleven viel. Nieuw Buinen was overigens zeker niet de mindere van de titelverdediger. Dat de belangen groot waren, bleek wel uit het aantal kaarten dat werd uitgedeeld: niet minder dan drie keer geel, en één rode. De rode kaart viel in de laatste minuut en was voor WVV’er Kevin Wiegman. Op dat moment stond de eindstand (1-1) al op het bord. Bruce Tunjanan had net binnen het kwartier de score geopend, waarna Smit de gelijkmaker maakte. Dat deed hij toen Gert Lukens op het strafbankje zat, na een aanvaring met Martijn Drent. In de absolute slotfase probeerde Nieuw Buinen de winnende treffer te forceren, want met de 1-1 zouden WVV en MSC op basis van het aantal gescoorde doelpunten naar de kruisfinales gaan. Maar zelfs met Gert Lukens in de plaats van doelman Robert Smit lukte dit niet.

Tegen WVV kwam Nieuw Buinen één doelpunt tekort...
Tegen WVV kwam Nieuw Buinen één doelpunt tekort…

Ereplaats
Voor Nieuw Buinen was het behoorlijk teleurstellend dat men, ondanks het goede veldspel, genoegen moest nemen met het duel om de vijfde plaats tegen DZOH. Want onder aanvoering van Erwin Aukes was de eersteklasser absoluut het best spelende team van de finaledag. Dat liet men ook in de laatste wedstrijd zien: iets wat zeker voor de Buunermonders pleit. Met Mike Reuvers in de plaats van Robert Hamming werd DZOH makkelijk verslagen: na vijf minuten was de stand 2-0 door goals van Erwin Aukes en Gert Lukens. Na 25 minuten stond er een 4-1 stand op het bord, door doelpunten van Koen Hateboer en Mike Reuvers. Terugkijkend op het toernooi kan Nieuw Buinen zeer tevreden zijn, maar zal een nare bijsmaak overheersen: in negentien wedstrijden werd slechts één nederlaag geleden, tegen finalist SC Erica. 

De spelers bedanken hun achterban...
De spelers bedanken hun achterban…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen zoekt hoofdtrainer 1e elftal seizoen 2022-2023

Nieuw Buinen zoekt voor het seizoen 2022-2023 een nieuwe hoofdtrainer.

Fotoverslag: Gasselternijveen – RTL7 Sterrenteam

Onderdeel van het prijzenpakket van ‘Vullen of Voeden’ was een wedstrijd tegen het RTL7 Sterrenteam. ...

Samenwerking tussen Eems Dollard Regio en Freddie Pranger Memorial

Een mooie samenwerking tussen Nederland en Duitsland voor de Freddie Pranger Memorial.