Geslaagd Turks trainingskamp voor Stadskanaal

SC StadskanaalZondagavond keerde de eerste selectie van SC Stadskanaal weer terug op de thuisbasis na een geslaagd zesdaags trainingskamp in het Turkse Belek. Een trainingskamp dat in het teken stond van trainen, een wedstrijd spelen en uiteraard wat ontspanning voor de teambuilding. Met de geleverde arbeid moet de basis gelegd zijn voor de tweede seizoenshelft, die men start met een wedstrijd tegen KSC. Een tweede seizoenshelft die een kampioenschap op moet en zal leveren.

Reisdag
Op dinsdag 6 januari arriveerde een groot deel van de eerste selectie, aangevuld met 6 A-junioren en de keeper van het tweede elftal, begeleiding, bestuursleden en enkele fanatieke vrijwilligers op Sportpark ´het Pagedal´. Hier werd de selectie uitgezwaaid door familie en enkele vrijwilligers van de vereniging en kon de reis naar het vliegveld van Düsseldorf beginnen. Aangekomen in Dusseldorf kon er worden ingecheckt en na een rustige vliegreis werd om 18:00 uur Turkse tijd (17:00 uur Nederlandse tijd) geland in Antalya, waar de bus klaar stond om de blauwhemden richting het Arcadia hotel in Belek te brengen. In Belek stond het eten klaar en werd nog even genoten van een gezellige avond in het hotel.

Ontspannen training
Op de woensdag werd iedereen om acht uur verwacht bij het ontbijt en rond negen uur vertrok de bus richting het trainingsveld. De temperatuur viel tegen met zeven graden en een koude wind, dus was het voor de toeschouwers even koukleumen. Trainer Rick Slor nam samen met Wout Geerlings de spelers onder handen en keeper Stefan Lugtenborg werd onder handen genomen door keeperstrainer Stoffer Bakker. De training oogde ontspannen en werd afgesloten met een fanatieke partijspel.

Fitness en sauna
Na de training zochten veel spelers de fitness ruimte op of gingen de sauna of het zwembad in. Na de lunch ging iedereen opnieuw zijn eigen weg en begon het bestuur en de vrijwilligers aan de gebruikelijke klaverjascompetitie. Ook ging een aantal leden van het gezelschap richting het centrum van Belek, waar enkele gewillige winkeliers al klaar stonden om ze naar binnen te krijgen. Rond zeven uur werd iedereen weer verwacht om te gaan eten en was het ’s avond even tijd om bij de show van animatieteam te gaan kijken. Als afsluiting werd er nog even genoten van het muziek in de aansluitende bar.

Verdwalen op de markt
Op de donderdagochtend werd opnieuw om acht uur ontbeten en werd er om half tien getraind. Opnieuw stond er een koude wind en was het voor de begeleiding niet heel prettig. Gelukkig zorgde Slor ervoor dat de spelers het niet koud kregen. Opnieuw werd de training afgesloten met een partijspel waarbij tussen de partijtjes door de spelers nog wat loopoefeningen kregen. In de middag werd de markt in Manavgat bezocht. Er werd afgesproken bij elkaar te blijven, want je kon op deze markt verdwalen. Echter bleek dat het grootste gedeelte van de markt al weg was en dat er van verdwalen geen sprake meer kon zijn. In verband met de kou werden er wel veel mutsen gekocht op de markt en konden we terug naar de bus waar de chauffeur iedereen trakteerde op een banaan. Om zweven uur werd er weer gegeten en werd de avond langzamerhand weer gebruikelijk, een show bezoeken van de animatieshow, een spelletje poker en even gezellig zitten in het café van het hotel.

Voetbalshirtjes
Op de vrijdagmiddag stond een wedstrijd op het programma dus mocht de selectie een half uurtje later bij het ontbijt verschijnen. De ochtend werd daarna vrij gegeven en de meeste spelers en begeleiding besloten naar Belek te gaan om enkele voetbalshirtjes te kopen en andere kleding of schoenen. Uiteraard werd een cadeautje voor de vriendin ook niet vergeten. Alles was in Belek voor een special price en we waren allemaal vrienden. Ook grensrechter Henk Hoogland werd herkend, omdat een enkeling hem aansprak met ‘gekke Henkie’. Blijkbaar associëren ze dat met Nederlanders, net als ‘alleen kijken en niet kopen’.

Nederlaag
Om twee uur stond de bus klaar voor vertrek naar het voetbalveld waar de wedstrijd tegen het Turkse Erzincan Refahiyespor uitkomend in de derde liga, wat vergelijkbaar is met de Nederlandse Hoofdklasse, op het programma stond. Binnen zes minuten kwam de Turkse tegenstander op een 1-0 voorsprong via een strafschop. De blauwhemden die angstig aan de wedstrijd begonnen hadden wat moeite om in de wedstrijd te komen. Gelukkig bleek keeper Stefan Lugtenborg een sta in de weg voor de Turken en met strijd en passie groeide Stadskanaal in de wedstrijd. De grootste kans in de eerste helft was van Rodney Romney die na een goede actie van Jeffrey Bakker de bal niet in het doel kreeg. De tweede helft kenmerkte zich aan Turkse zijde vooral door onsportief gedrag met veel overtredingen en tijdrekken. Stadskanaal kreeg nog wel enkele kansen waarvan Tristan Rotman misschien wel de grootste had maar uiteindelijk een corner opleverde. De wedstrijd eindigde in een overwinning van de Turken.

De selectie van SC Stadskanaal in Belek, Turkije...
De selectie van SC Stadskanaal in Belek, Turkije…

Laatste training
Na het eten werd er geloot voor het ‘Harry Koops Belek Open tafeltennistoernooi’ die op de zaterdag gepland stond. De avond stond verder in het teken van een nieuwe show van het animatieteam en werd aan de bar weer genoten van het gezellige live muziek. Op de zaterdag moest de selectie weer om acht uur ontbijten en stond om half tien de laatste training op het programma. Na een korte warming-up werd het een ontspannen training, waarbij de spelers werden ingedeeld in drie teams om een toernooitje te spelen. Uiteraard mochten de twee verliezende teams nog een paar sprintjes trekken.

Tafeltennis
In de middag was het tijd voor het ‘Harry Koops Belek Open tafeltennistoernooi’. Naast de spelers deed ook een deel van de vrijwilligers en de begeleiding mee. Het toernooi werd gewonnen door A-junior Cahit Ekinci die de finale won van Tristan Rotman. Om zeven uur werd voor de laatste keer genoten van het gebruikelijke eten, waar iedereen langzamerhand wel genoeg van had, want iedere dag hetzelfde doet je toch terug verlangen naar de Hollandse pot. Ook de laatste avond werd nog even genoten van een show van het animatieteam en werd even iedere barman bedankt voor hun bewezen diensten de afgelopen week.

Reisdag
De zondag stond in het teken van de terugreis en al om zeven uur werd er uitgecheckt en ontbeten. Na een korte busreis kon er ingecheckt worden op het vliegveld van Antalya. Na het inchecken gingen enkele selectiespelers op de foto met enkele prominente oud-voetballers, zoals Theo Janssen en huidig assistent-bondscoach Ruud van Nistelrooij. De laatste zat met Jong PSV ook in hetzelfde vliegtuig naar Düsseldorf. Na opnieuw een rustige vlucht stond in Düsseldorf de bus klaar die ons met enige vertraging door sneeuw en ijzel in Noord-Duitsland naar Sportpark ‘het Pagedal’ bracht. Hier stonden de meeste familieleden al klaar en kon een geslaagde week Belek worden afgesloten.

banner_cafede2

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC en Johan Sikkes gaan uit elkaar

HOC gaat voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer.

Voetbalquiz: De 50 vragen over het amateurvoetbal in de Kanaalstreek

De FC Kanaalstreek Voetbalquiz, 50 vragen over het amateurvoetbal in de Kanaalstreek. Vragen over ...

Voorbeschouwing zondag 17 mei

In de strijd om promotie en/of klassebehoud komen dit weekend zeven ploegen uit de ...