NLdoet / v.v. Gasselternijveen doet

DSC_6691Het Oranje Fonds organiseert op 20 en 21 maart 2015, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen. Ook in de Kanaalstreek wordt er deelgenomen: het sportcomplex van v.v. Gasselternijveen stond vandaag in het teken van NLdoet.

Moestuintje
Onder leiding van plaatselijke hovenier Bennie Everts werden de plannen uitgewerkt. Belangrijke voorbereidingen werden getroffen voor het aanleggen van het terrein waar ook het moestuintje straks in volle bloei is te vinden. Verder werd de ondergrond voorbereid om het gras te kunnen zaaien dat om de fruitbomen komt te liggen. In het kader van het Vullen of Voeden project is het idee om straks, uit eigen tuin, kruiden en mogelijk zelfs groenten te kunnen oogsten.

Dit helpt de kosten te drukken en zorgt er voor dat er verse en gezonde eigen gekweekte producten in het assortiment kunnen worden aangeboden in de kantine. Te denken valt aan een  heerlijk kopje verse muntthee. Agrariër Albert Buiting verleende met zijn trekker de nodige hulp om het ondergrond vlak te maken. Eerder had collega agrariër Harm Albring hier ook al nuttig werk verricht. De vrijwilligers plantten met elkaar een ruim 30 meter lange beukenhaag.

DSC_6644Fietsenhok
Het fietsenhok dat ook op dit stuk van het terrein staat, werd deze ochtend door de NLdoet vrijwilligers keurig in de verf gezet. Een enorme klus, maar het resultaat mag er dan ook zeker zijn.

Broodje Balletje Breed
Na al het harde werken konden alle vrijwilligers in de kantine een heerlijke lunch nuttigen als dank voor hun verleende diensten. Uiteraard werd er naast heerlijke soep ook een Vullen of Voeden product geserveerd. Dit keer kon een echt Broodje Balletje Breed genuttigd worden. Dit broodje zonder toevoegingen (E-nummers) en zonder lactose is speciaal voor het Vullen of Voeden project van v.v. Gasselternijveen ontwikkeld door de plaatselijke Bakkerij Timmer. De leukste bakker van Nederland ‘Echte Bakker Timmer’ draagt hiermee bij aan de wens van  v.v. Gasselternijveen om de gezondste voetbalkantine van Nederland te worden. Dit broodje in combinatie met het Balletje Breed is een smakelijke nieuwe aanvulling in het gezonde assortiment van voetbalvereniging Gasselternijveen.

Ondersteuning
Zonder de acht medewerkers van de gemeente Aa en Hunze, vier scholieren van scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal en de eigen onderhoudsploeg van de vereniging hadden al deze klussen niet kunnen worden geklaard. De vereniging is dan ook erg blij met de bijdrage van deze vrijwilligers.

DSC_6656
De groep vrijwilligers…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger A1 heeft presentatiepakken

Sinds een aantal maanden gaan de A-junioren van Borger en de Buinen-Buinerveen-Combinatie als samengesteld ...

Knoalster ondernemers lanceren nieuwe website voor sportkleding

Teamkleding.nl, een nieuwe website voor sportkleding, gelanceerd door Knoalster ondernemers.

Vervolgschema nacompetitievoetbal

De eerste rondes van de nacompetities zitten erop en dus is het verdere verloop ...