Spannende weken voor titelkandidaat Borger

BorgerMet nog vijf speelronden te gaan is het ongemeend spannend in de top van 4D. Voor de titel lijken nog drie teams in aanmerking te komen en Borger is daar één van. Elim is momenteel koploper met 47 punten uit 21 wedstrijden, waarbij Borger en Hoogeveen op de voet volgen met slechts één punt achterstand. Daarbij gezegd dat Borger nog een wedstrijd tegoed heeft en qua verliespunten er momenteel het beste voor staat. Het beloven dan ook nog hele spannende weken te worden voor de titelkandidaten, die elke wedstrijd weer de druk van het moeten winnen zullen voelen.

Door Ronald Bulthuis

Borger – VVAK
Voor Borger wacht komende week een heuse Engelse voetbalweek waarin het drie keer aantreed in zeven dagen tijd. Komende zaterdag gaat het op bezoek bij VVAK, waarna een dubbele confrontatie wacht met Waskemeer. De eerste horde die door Borger moet worden genomen is dus VVAK. De ploeg uit Alteveer-Kerkenveld had voorafgaand aan het Paasweekeinde nog enigszins uitzicht op de tweede periode, maar na twee nederlagen tijdens het Paasweekeinde tegen Waskemeer en Elim is die mogelijkheid verloren gegaan. Voor degradatie hoeft men niet meer bang te zijn, maar ook een nacompetitieplaats via de ranglijst is ver uitzicht voor VVAK. Het lijkt er dan ook op dat VVAK het seizoen rustig kan uitspelen en alvast richting volgend seizoen kan werken.

Waskemeer
Op dinsdagavond reist Borger af naar Waskemeer terwijl het de zaterdag erop opnieuw Waskemeer treft: dan in eigen huis. Een onbekende tegenstander waar nog niet eerder tegen werd gespeeld, zowel dit seizoen als in het verleden. De ploeg uit Waskemeer verzamelde de afgelopen weken een aantal broodnodige punten om weg te komen uit de degradatiezone. Dat is aardig gelukt en rechtstreekse degradatie lijkt wel afgewend, al is er nog altijd de kans aanwezig dat men aan het einde van het seizoen nog promotie-/degradatie-wedstrijden moet spelen.

Koploper
Mocht Borger alle drie de wedstrijden weten te winnen, dan weet men dat men volgende week voor het eerst de nieuwe koploper is van 4D. Een heel mooi vooruitzicht voor de jonge equipe van trainer Arne Joling. Daarvoor zal het echter wel net als de afgelopen weken hard voor moeten knokken om tot een mooi resultaat te komen.

Elim
Kijken we naar het programma van de concurrenten dan zien we dat Elim komende zaterdag de lastige uitwedstrijd wacht tegen Pesse, terwijl het een week later aantreed in eigen huis tegen SC Angelslo. Pesse haalde na de winterstop slechts één punt uit zeven wedstrijden en is daardoor flink gezakt op de ranglijst. Het zal nog een aantal punten moeten vergaren om zich definitief veilig te spelen. Dit geldt in iets minder mate voor Angelslo dat zo goed als veilig lijkt, maar nog niet helemaal verzekerd is van handhaving doordat SVBO op slechts vijf punten achterstand staat op een promotie-/degradatieplaats.

Hoogeveen
De andere concurrent Hoogeveen treedt ook aan tegen degradatiekandidaten te wetend Smilde ’94 en SVBO. Komende zaterdag ontvangt Hoogeveen Smilde in eigen huis, dat afgelopen zaterdag een hele belangrijke overwinning boekte bij concurrent Mussel. Smilde staat echter nog altijd op een degradatieplaats en moet nog punten halen om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Een week later gaat Hoogeveen op bezoek in Barger-Oosterveld waar SVBO de tegenstander is. Die club staat op een promotie-/degradatieplaats en is ook nog op zoek naar punten om zich in veilige haven te spelen.

Zo wachten er dus voor alle titelkandidaten interessante confrontaties waarbij het nodige op het spel staat. Het zal dan ook een spannende voetbalweek worden en na volgende week zaterdag zal een hoop duidelijk zijn wie dan nog wel of niet in de titelrace zit.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Fokke de Jonge verlengt contract

Ondanks een reeks van zeven wedstrijden zonder overwinning heeft het bestuur van Onstwedder Boys ...

Competitie-indeling seizoen 2019/2020: Zondag 4e klasse D

Een voornamelijk Drents georiënteerde 4e klasse voor Gasselternijveen en Titan.

HunsowhalCup prooi voor ‘Azzimarakis’

Na een felle, maar sportieve strijd heeft 'Azzimarakis' de eindzege gepakt tijdens de HunsowhalCup. ...