HOC loopt fikse schade op in titelstrijd

HOCIn de strijd om de titel in de vijfde klasse F trad HOC aan tegen het laag geklasseerde Zandpol. Voor de mannen van Jans Spiegelaar was winst noodzakelijk om de druk op concurrenten IJhorst en EHS ’85 te houden. Na negentig minuten spelen was de slotsom dat HOC twee punten had laten liggen, waar de twee andere ploegen wel de winst pakten. Het kampioenschap is ver weg, want een achterstand van vijf punten in twee wedstrijden wegwerken is normaal gesproken niet te doen.

Kansrijk kwartier
De combinatieploeg begon goed aan de wedstrijd en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Zandpol. De eerste kansen waren logischerwijs dan ook voor de gastheren: Richard Wiggers zocht na tien minuten spelen het doel te hoog. In het eerste kwartier kregen de geelhemden uiteindelijk drie mooie kansen, maar behalve Wiggers bleken ook Mark van Bergen en Paul Venema niet scherp in de afronding. Gelukkig voor Van Bergen kreeg hij een herkansing, en dus kon hij na twintig minuten de handen in de lucht steken: 1-0. Hierna speelde Zandpol iets verder naar voren, waarbij de twee snellen spitsen van de bezoekers voor het nodige gevaar zorgden. Doelman Wessels moest in deze fase één keer capituleren: een onoplettendheid in de defensie werd door Michael Jordan afgestraft.

Fysiek Zandpol
In de tweede helft deed Zandpol er schepje bovenop, wat zich vooral uitte in fysiek spel en stevige tackles. Vier keer trad de arbiter van dienst op door een charge met een gele kaart te bestraffen, waar in sommige gevallen een rode kaart ook op zijn plaats was geweest. Voetballend gezien waren de Exloërs/Odoorners ook na de thee de betere ploeg, maar bleken de kansen niet groot genoeg voor de voorwaartsen, waardoor de remise niet te voorkomen was.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS doet uitstekende zaken tegen Vitesse ’63

SJS heeft afgelopen zaterdag meer dan uitstekende zaken gedaan. De traditioneel moeilijke tegenstander, Vitesse ...

Onstwedder Boys op karakter langs FC Assen

Onstwedder Boys boekte een overwinning op FC Assen en blijft meedoen om de titel.

Ook SETA is niet opgewassen tegen Sweel

Nadat de SETA in de wedstrijd tegen Nieuw Balinge vorige week wat vertrouwen had ...