Nieuwe seizoen begint op 23 september

De kruitdampen van het afgelopen voetbalseizoen zijn amper opgetrokken, of de blik gaat bij verschillende clubs al richting het komende seizoen. Hoe gaat het in die hogere klasse, hoe vechten we terug na degradatie en/of hoe zorgen we dat er komende seizoen wel een succes gevierd kan worden.

Later beginnen
Op 15 juni, de dag waarop de overschrijvingstermijn voor spelers sluit, zal de KNVB de indeling van de competities bekend maken. Competities die ‘pas’ in het weekend 23 en 24 september starten. Want een latere start van het seizoen is één van de meest opvallende resultaten van het overleg tussen bond en clubs over de speeldagenkalender.

Flexibele winterstop
Het voetbalseizoen begint in het hele land vanaf 2 september met bekerwedstrijden. In de speeldagenkalender is voor het eerst sprake van een flexibele winterstop. Dit houdt in dat er een ruimte van zes weken is ingelast om vier wedstrijden te spelen. Verenigingen kunnen voor deze periode in onderling overleg bepalen of ze een wedstrijd naar een andere datum willen verplaatsen dan op het wedstrijdschema staat aangegeven.

Downloaden
De speeldagenkalender is te downloaden op de website van de KNVB…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sneak preview: interview Anne Sybesma

Tot slot geeft Sybesma zijn visie op het huidige Nieuw Buinen: “Het is een bruisende club die ...

Competitie-indeling 2016-2017: zondagclubs, eerste en tweede klasse

De competitie-indeling voor het komende seizoen is bekend! De Kanaalstreek zal opnieuw met 27 ...