Valthermond zwaait viertal uit

Aanstaande zaterdag zal Valthermond tijdens het AB-toernooi afscheid nemen van een drietal spelers en trainer Harris Huizingh. Twee teams, samengesteld uit spelers die allen een band hebben met het afzwaaiende viertal zullen het om 18:30 uur tegen elkaar opnemen.

Arjan Leeuwinga
Arjan Leeuwinga maakte in het seizoen 2005-2006 op 16-jarige leeftijd onder Albert Koops zijn debuut. Zijn eerste wedstrijd ging met 1-0 verloren tegen Stadskanaal. In de jaren daarna won ‘Leeuwtje’, zoals de kleine back liefkozend genoemd wordt, echter veel meer dan hij er verloor. Twee promoties en een kampioenschap kon Leeuwinga op zijn palmares bijschrijven, alsmede de meest curieuze goal die er ooit op De Meent gemaakt is. Na een blessurebehandeling wilde de sportieve back de bal terug spelen op de ZNC-goalie. Gedragen door de wind vloog de bal echter pardoes in de goal. Na twaalf seizoenen in het eerste elftal van Valthermond maakt een knieblessure een eind aan zijn carrière.

Daniël Thole
Daniël Thole is ook al zo’n kind van de club die op jeugdige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van Valthermond maakte. In het seizoen 2010-2011 liet Rick Slor de 17-jarige debuteren tegen ASVB. Met een 6-2 overwinning kun je gerust van een geslaagd debuut spreken. Het afgelopen seizoen was de verdediger juist bezig aan een sterke comeback, toen een ernstig bedrijfsongeval een eind maakte aan voetballen op niveau.

Gydo Buurman
Gydo Buurman kwam drie seizoenen geleden over van SV Mussel en werd daarmee herenigd met zijn voormalige trainer Harris Huizingh. In zijn eerste seizoen haalde de grillige aanvaller met Valthermond het kampioenschap binnen. Met elf treffers was zijn aandeel in het kampioenschap aanzienlijk. Ook in de twee seizoenen in de tweede klasse bleek Buurman een neusje voor de goal te hebben. In totaal vond hij 29 keer het vijandelijke net. Gydo heeft helaas besloten zijn schoenen aan de welbekende wilgen te hangen.

Harris Huizingh
Harris Huizingh heeft Valthermond drie seizoenen onder zijn hoede gehad en dat heeft de club bepaald geen windeieren gelegd. Al in het eerste seizoen loodste Huizingh zijn ploeg naar het kampioenschap, gevolgd door twee vierde plaatsen in de seizoenen erna. Je kunt dus gerust zeggen dat Valthermond onder Huizingh is uitgegroeid tot een stabiele tweedeklasser. Bovendien bleek de Ter Apeler een uitstekend oog te hebben voor jeugdig talent. Met maar liefst 199 goals in drie seizoenen behoefde het publiek zich in de periode Huizingh zich ook absoluut niet te vervelen. Voor de voetbalsport is het enorm jammer dat de oefenmeester heeft aangegeven zijn trainersloopbaan te beëindigen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

TransferTalk: wel versterkingen, geen keeper voor Alteveer

De zoektocht van Alteveer naar een keeper voor het eerste elftal gaat onverminderd voor. ...

Loting Kerstzaalvoetbaltoernooi Gieten

De loting van het Kerstzaalvoetbaltoernooi in Gieten is verricht.

TEVV heeft een nieuw tenue

Nadat het tweede elftal van TEVV onlangs voor de fotograaf poseerde, deed het eerste ...