Zesde editie Freddie Pranger Memorial bij SJS

Op zaterdag 26 augustus 2017 organiseert v.v. SJS voor de zesde achtereenvolgende keer de Freddie Pranger Memorial: een groot toernooi voor voetballers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Tussen de opening om 10:30 uur en de prijsuitreiking rond de klok van 16:00 uur, zal er niet alleen om de sportieve eer worden gestreden, maar er is ook een uitgebreid randprogramma opgezet.

Honderden voetballers

SJS verwacht weer enkele honderden G-voetballers, waarvan een steeds groter aantal Duitse deelnemers. De opening wordt verricht door wethouder Johan Hamster van de gemeente Stadskanaal. Hij zal dit samen met Henk de Haan doen. De oud-prof van FC Groningen en BV Veendam is al jaren vaste gast op het toernooi en ook lid van het Comité van Aanbeveling.

Cheque

Een bijzonder moment tijdens de openingsceremonie is de overhandiging van een cheque aan Henny Jacobse van het Fonds Gehandicaptensport. De cheque zal worden overhandigd door de voorzitter van de Klap tot Klaploop, Jaap Duit. In het voorjaar zetten hardlopers zich in voor het Fonds Gehandicaptensport: de opbrengst wordt nu overhandigd.

Volkslied

Na de opening stellen de spelers zich allemaal op voor de nationale volksliederen van Duitsland en Nederland, waarna een warming-up volgt onder leiding van Henk de Haan en SJS hoofdtrainer Otto Halmingh. Beiden speelden ooit nog samen voor FC Groningen.

Randprogramma

De voetballers wacht een drukke dag. Want na de opening zal een gezamenlijke warming-up volgen, onder leiding van Henk de Haan. Naast het spelen om de hoogste toernooi-eer wordt er ook gestreden om een penaltybokaal en is er een competitie ‘zo hard mogelijk op doel schieten’. Voor de keepers is er de strijd om de keepersbokaal.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Patrick Santing nieuwe hoofdtrainer VV Wedde

Wedde heeft Patrick Santing aangesteld als nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2024/2025.

Trainerscarrousel: Sellingen moet op zoek

Arend Scholtens stopt aan het eind van het seizoen als trainer bij vijfdeklasser Sellingen. De ...

Transfertalk: Wedde ziet doelpuntenmakers terugkeren

Wedde ziet komend seizoen twee echte doelpuntenmakers terugkeren.