FC Emmen zet zich in voor Freddie Pranger Memorial

FC Emmen zal 1 september prominent aanwezig zijn tijdens het Freddie Pranger Memorial toernooi. De profclub wordt vanuit haar maatschappelijke stichting Naoberschap United ambassadeur van het internationale G-voetbaltoernooi van vv SJS uit Stadskanaal.

Post Image

De kersverse eredivisionist FC Emmen wordt, in samenwerking met haar maatschappelijke stichting Naoberschap United, ambassadeur van de Freddie Pranger Memorial, het internationale G-voetbaltoernooi van vv SJS uit Stadskanaal. Op zaterdag 1 september wordt tijdens de openingsceremonie van het toernooi de samenwerking officieel bekrachtigd. FC Emmen zal die dag prominent aanwezig zijn met een aantal selectiespelers, de mascotte Sibi en zorgt er voor dat elke speler een goed gevulde goodiebag ontvangt.

Maatschappelijke rol
FC Emmen en SJS zien de verbintenis als een logisch gevolg van haar maatschappelijke rol in de samenleving. FC Emmen draagt dat uit met de stichting Naoberschap United, terwijl SJS zich al jaren inzet voor het G-voetbal. Daarnaast vervult SJS een actieve rol in de Parkwijk in Stadskanaal, de wijk waar de zaterdagclub is gevestigd. FC Emmen stelt vanuit haar eigen netwerk, mensen, materieel en publiciteit beschikbaar om het evenement nog meer uitstraling te geven.

Naoberschap United
Sinds maart 2018 bundelt FC Emmen haar maatschappelijke activiteiten onder de noemer van stichting Naoberschap United. Met Naoberschap United wil FC Emmen activeren, verbinden en aanjagen. Maar het wil ook het bedrijfsleven de mogelijkheid geven om aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) te doen. Voetbal verbindt! Naoberschap United heeft zicht als doel gesteld maatschappelijke projecten te initiëren, aandacht te geven en te stimuleren door middel van het gebruik maken van de mogelijkheden en impact van FC Emmen. De maatschappelijke projecten Naoberschap United vallen onder een aantal thema’s die op de kerndoelen aansluiten. De kerndoelen zijn; Jeugd & Gezondheid, Meedoen!, Op weg naar werk en Ondernemerschap & Innovatie. Deze kerndoelen sluiten perfect aan bij de zichtbare trends in het verzorgingsgebied van FC Emmen, zoals het G-voetbaltoernooi van SJS.

Freddie Pranger Memorial
De Freddie Pranger Memorial is een voetbaltoernooi voor voetballers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en wordt georganiseerd door vv SJS uit Stadskanaal. Het toernooi heeft zich in een paar jaar tijd ontwikkeld tot een van de grootste G-voetbaltoernooien in Nederland en is met afstand het grootste in het noorden. Er doen meer dan 300 G-voetballers mee uit Nederland, België en Duitsland. Het evenement vindt elk jaar plaats op de eerste zaterdag van september. Dit jaar is dat op 1 september. Naast ambassadeur FC Emmen zijn prominenten als Foppe de Haan, Ron Jans en Nelli Cooman lid van het aanbevelingscomité.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Speeldagenkalenders amateurvoetbal 2021/2022 bekend

De speeldagenkalender voor het amateurvoetbal voor het seizoen 2021/2022 is bekend.

Wordt vriend van FC Kanaalstreek en steun tevens het goede doel!

Wordt vriend van FC Kanaalstreek en steun het amateurvoetbal in de Kanaalstreek en tevens ...