Valthermond wint van SVBO

Valthermond startte het bekertoernooi met een zege op 1e klasser SVBO.

In een poule met SVBO, Klazienaveen en Germanicus, heeft Valthermond de eerste horde genomen. In eigen huis werd 1e klasser SVBO met 2-1 geklopt.

Beide ploegen waren het afgelopen weekend al actief op het SVBO toernooi, waar de Barger Oostervelders de eerste plaats op eisten. Valthermond won de troostfinale en legde dus beslag op de derde plaats. Betrof het daar steeds wedstrijdjes van 30 minuten, nu dus een volledig duel voor de beker. Een duel wat het aankijken alleszins waard was. Veel krachtsverschil was er niet en waar mogelijk zochten de teams de aanval.

Mogelijkheden

Namens SVBO opende Dylan Wessels het bal met een schot wat een eenvoudige prooi werd voor Valthermond goalie Joost Schrik. De thuisploeg antwoordde middels een kopbal van Demy te Velde. De mogelijkheden bleven zich afwisselen. Quinten Brands mikte over, Rick Schlimbach bereikte na een goede aanval geen blauw witter en zowel Maarten Wielens als Rene Wolbers mikten een vrije trap naast. Dion van der laan schoot op aangeven van Luuk Kenter recht op doelman Lennon Ebeltjes. Ook Kenter zelf strandde op slag van rust op Ebeltjes.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld waarbij de betere mogelijkheden voor de bezoekers waren. Schrik toonde in deze fase zijn kwaliteiten op inzetten van onder andere Max Heijnen en Twan Waidijk en ook een scrimmage na een voorzet van Wielens kon de doelman niet verontrusten.

Onberispelijk

Ronde de 80e minuut kantelde het spel weer richting Valthermond zijde. Te Velde zag steeds vaker zijn acties lukken. Zo vond de aanvaller eerst Schlimbach. Diens schot werd nog door Ebeltjes ten kostte van een hoekschop gekeerd, Tom Meijers kopte de corner echter onberispelijk in. Ook bij de 2-0 was Te Velde de aangever. Nu was Jesper de Graaf bij de tweede paal attent om binnen te tikken. SVBO kwam via Wielens nog weer terug, maar de resterende tijd was tekort om nog langszij te komen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mussel wint ook van hekkensluiter Nieuw-Balinge

Mussel wist ook Nieuw-Balinge aan de zegekar te binden en boekte daarmee alweer de ...

Mussel zet goede reeks voort tegen VVAK

Het gaat Mussel de laatste weken voor de wind. In de voorgaande acht wedstrijden ...