Nieuwe velden voor SV Borger

Het sportcomplex in Borger krijgt een forse opknapbeurt.

SV Borger kende de laatste jaren veel problemen met haar voetbalvelden. Tijd voor vernieuwing op sportpark De Drift, die er nu ook echt aan zit te komen. Het hele proces is in een stroomversnelling geraakt nu stichting Het Drentse Landschap een deel van het sportcomplex heeft opgekocht.

Een braakliggend veld en drie jeugdvelden verdwijnen straks en maken ruimte voor meandering. De voor 90.000 euro aangekochte grond wordt gebruikt voor natuurontwikkeling en met dat geld wil de gemeente Borger-Odoorn de aanleg van de velden deels financieren.

Afgelastingen

Voor SV Borger is het een hele opluchting dat de veldenproblematiek eindelijk wordt aangepakt. Het bestuur van Borger is dan ook blij dat er actie gaat worden ondernomen. “De velden zijn helemaal af en de laatste jaren hebben we heel vaak last gehad van afgelastingen. Was het vorig jaar vanwege het slechte weer dat er veel werd afgelast, nu hebben we weer last van de droogte die onze velden in ieder geval tot 15 september op slot houden”, aldus bestuurslid Gosse Fokkens.

Geen kunstgras

Het plan voor sportpark de Drift omvat drie speelvelden, een trainingsveld en een jeugdveld. Het veld dat naast het hoofdveld gaat komen wordt ook voorzien van verlichting. De start van deze grondige renovatie is gepland voor eind april 2019, zodat ze voor de competitiestart in 2019 gereed zijn.

Er komt geen kunstgrasveld te liggen in Borger, alhoewel de club daar wel om had gevraagd. Volgens wethouder Niek Wind bleek kunstgras niet rendabel en heeft de gemeente juist een goede grond voor gras. Met de nieuwe velden moet Borger minstens weer 25 jaar vooruit kunnen.

Bron: Dagblad van het Noorden

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorlopig geen algehele afgelasting

Voorlopig komt er geen algehele afgelasting door de KNVB.

VACATURE: Redacteur(s)

FC Kanaalstreek is op zoek naar versterking! Onze website heeft het afgelopen jaar een flinke groei doorgemaakt, ...

Kerstzaalvoetbaltoernooi: poule A

Buinen is er niet in geslaagd om de halve finale van het Kerstzaalvoetbaltoernooi in ...