Nieuw Buinen in slotfase naar zege tegen Stadspark

Dankzij een late goal van Thijs Hateboer won Nieuw Buinen van Stadspark.

Nieuw Buinen heeft de eerste competitiewedstrijd met 3-2 gewonnen van promovendus Stadspark. Voor rust was het heer en meester op sportpark Buunerdrome en leidde het bij rust comfortabel met 2-0. Na rust kwam Stadspark sterk terug tot 2-2, maar in de absolute slotfase bezorgde Thijs Hateboer Nieuw Buinen alsnog de drie punten.

De oranje brigade kende een sterke start van de wedstrijd. Jordy Oost, die over kwam van Musselkanaal, opende de score uit een voorzet van nieuweling Roy Ter Veer. Oost was na een half uur opnieuw trefzeker en verdubbelde de marge naar 2-0. Het verschil had voor rust nog groter en misschien wel moeten zijn, want ook de lat en paal werden nog geraakt.

Belangrijke Hateboer

Na de pauze was het initiatief echter in handen van Stadspark, die ook op 2-1 wisten te komen via Cedwin Til. De bezoekers kregen even later zelfs de ideale mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een strafschop was niet aan Stadspark besteed, dat doelman Rick Knigge de inzet zag keren. De gelijkmaker viel alsnog negen minuten voor tijd door Michel Boonstra. Daarmee leek de wedstrijd op een gelijk spel af te stevenen, maar Hateboer besloot anders en bezorgde Nieuw Buinen een paar minuten voor tijd toch nog de zege.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SJS redt het niet tegen Gorecht

Net op tijd heeft SJS het derdeklasserschap veilig gesteld, want het programma van de ...

Onstwedder Boys zet SETA aan de kant

De bekerderby tussen SETA en Onstwedder Boys leverde een duidelijk eindstand op: 0-5. Grote ...

Nieuw Buinen verliest van VKW

Nieuw Buinen verloor van VKW, maar plaatste zich desondanks voor de volgende ronde van ...