Onstwedder Boys laat Borger met lege handen achter

Onstwedder Boys won de Kanaalstreekderby van Borger.

Foto: Alle Oldenbeuving; Ties Bruining scoort de 0-1 voor Onstwedder Boys.

De Kanaalstreekderby tussen Borger en Onstwedder Boys is een prooi geworden voor de Boys uit Onstwedde. Op sportpark De Drift bleek Onstwedde in een matige wedstrijd doortastender dan Borger en dat leverde een 0-2 zege op. Met zes uit twee kent Onstwedder Boys een uitstekende start, met nul uit twee kent Borger een hele beroerde start.

Het vertrouwen aan de kant van Onstwedde moest sowieso groter geweest zijn, dat een hele behoorlijke voorbereiding kende waarin geen wedstrijd verloren werd. Dat was ook terug te zien in het begin van de wedstrijd, waarin de bezoekers druk aan het zetten waren op het onzekere Borger.

Druk

Dat kwam moeilijk onder die druk vandaan en zag Onstwedde na acht minuten spelen de eerste kans van de wedstrijd krijgen. Gerwin de Wijk zag zijn vrije trap door doelman Edwin Haandrikman tot corner verwerkt worden. Na een kwartier spelen was de voorsprong alsnog een feit, nadat de Boys over de linkerkant doorkwamen. Een voorzet vanaf die kant werd door iedereen gemist, maar behalve door Ties Bruining die bij de tweede paal kon binnen schieten.

Kansen op de gelijkmaker

Daarna was het wel gebeurd met de storm van de bezoekers en kwam Borger ook wat beter in de wedstrijd. Na een half uur spelen kreeg de thuisploeg de eerste kans van de wedstrijd en dat had misschien ook wel de gelijkmaker moeten zijn. Een prima aanval mondde uit in een voorzet van Mylan Beijering, maar spits Albert Stevens joeg de bal over het doel van Onstwedde-doelman Rein Koudstaal.

Even later had het alsnog 1-1 kunnen staan via Joep Hiddink, na voorbereidend werk van Melvin Ottens. Koudstaal had echter een prima reflex in huis. Waar Borger de kansen kreeg om op gelijke hoogte te komen, daar scoorde Onstwedde op slag van rust de 0-2. Even daarvoor had het had al een grote kans laten liggen, maar Harm Visser was dit keer zeer alert. Haandrikman had eerst nog een wonderbaarlijke reflex in huis, maar werd in de rebound kansloos gelaten door Visser.

Bedrogen

Wie in het begin van de tweede helft een stormend Borger had verwacht kwam bedrogen uit. De groenhemden bleven afwachtend spelen en brachten de gasten nauwelijks in de problemen. Die kregen zelfs in het eerste gedeelte van de tweede helft de betere kansen om de wedstrijd beslissen, maar lieten dat na. Spits Gerko Scheper was nog het dichtste bij, maar trof de paal.

In de daaropvolgende minuut had Rowan Tiktak namens Borger er nog een spannende wedstrijd van kunnen maken. De aanvaller kwam alleen op doelman Koudstaal af, maar wist deze niet te passeren. In de slotfase probeerde Borger het nog wel om wat terug te doen, maar was het niet meer bij machte om Onstwedde nog echt pijn te doen. Het bleef dan ook bij 0-2, waardoor Onstwedde met de volle buit huiswaarts keerde.

Foto’s: Borger – Onstwedder Boys

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Op Jeugdteam Kanaalstreek staat geen maat

Jeugdteam Kanaalstreek heeft in de finale van de strijd om de Italy International Cup ...

Effectief Borger boekt nipte zege op Helpman

Borger heeft in eigen huis een belangrijke zege geboekt op Helpman. De groenhemden blijven ...

Onstwedder Boys onderuit in Aduard

Onstwedder Boys is in de uitwedstrijd tegen Aduard 2000 tegen een 4-2 nederlaag aangelopen. ...