Voorbeschouwing speelronde 8 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat de achtste speelronde van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 8.

Vitesse ’63 – SJS

Een affiche wat ook zomaar een 3e klasser duel had kunnen zijn. Beide ploegen acteerden regelmatig op dat niveau, maar komen elkaar nu tegen in de zaterdag 4e klasse E. De thuisploeg uit Koekange kent een prima eerste periode van de competitie en is terug te vinden op plaats twee op de ranglijst. Slechts drie punten achter koploper CSVC, waar het vorige week 2-2 tegen gelijkspeelde. Een pittige opgave voor SJS dus, dat vorige week eindelijk weer eens won. Tiendeveen werd verslagen waardoor een plek aan de onderkant van de middenmoot is ingenomen. Het verschil met nummer vier SCN is echter maar drie punten, dus bij een overwinning kunnen de Knoalsters zo maar een flinke sprong op de ranglijst maken. De vraag is dan ook of SJS de lijn van vorige week kan doortrekken in Koekange.

Nieuw-Balinge – Onstwedder Boys

Een team dat wel de goede lijn doortrekt is Onstwedder Boys, dat momenteel een 3e plek bezet in de zaterdag 4e klasse E. Ook de Boys hebben slechts drie punten achterstand op koploper CSVC. Een overwinning in en op Nieuw-Balinge is dan ook gewenst om in het spoor van de koploper te blijven. Nieuw-Balinge mag dan wel een laagvlieger zijn, maar het maakte het al tal van ploegen erg lastig en beschikt over een aantal vaardige spelers. Vorige week werd een broodnodige zege op Borger geboekt dus het vertrouwen zal aanwezig zijn bij de Nieuw-Balingers. De Boys uit Onstwedde zullen dan ook zeker de drie punten niet zomaar cadeau gaan krijgen en zullen vol aan de bak moeten voor een zege.

SETA – Erica ’86

SETA verloor vorige week bij NKVV en zag daarmee een einde komen aan een serie van twee zeges op rij. Het geeft het seizoen tot nu toe goed weer van de club uit Musselkanaal, die winstpartijen afwisselt met verliespartijen. Van de zeven duels werden er drie gewonnen en vier verloren. Een plek in de middenmoot is dan ook het logische gevolg. Zaterdag wacht een mooie kans om de balans wat betreft win- en verliespartijen weer recht te trekken als hekkensluiter Erica ’86 op bezoek komt. De Ericanen speelden tot nu toe zes partijen en verloren alle zes. Aan SETA de taak om daar een heuse zevenklapper van te maken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand zondag 4e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 4e klasse C.

Programma dinsdag 12 oktober

Overzicht van de competitiewedstrijden die dinsdag 12 oktober op het programma staan.

Voorbeschouwing speelronde 11 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.