Voorbeschouwing speelronde 9 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat de negende speelronde van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 9.

Borger – Vitesse ’63

0 uit 7…de groenhemden uit Borger hebben er wel eens florissanter voor gestaan. Het lukt de jonge equipe maar niet om ergens punten te sprokkelen. Vorige week tegen SCN leek de ideale mogelijkheid zich aan te dienen. Maar zelfs in 75 minuten tijd, met een man meer en een veldspeler op doel bij SCN, lukte het niet om een resultaat mee naar huis te nemen. Een hard gelach van Borger, dat de punten nu heel hard nodig heeft, ook omdat de concurrentie afgelopen zaterdag wel won. MSC heeft inmiddels een gat geslagen van zeven punten en dus ziet het er somber uit. Hoe anders is het bij tegenstander Vitesse ’63 dat afgelopen zaterdag de eerste periode pakte en daarmee ook de koppositie. Concurrent CSVC verloor terwijl Vitesse won van SJS en dat was voldoende voor de periodetitel die op doelsaldo werd gewonnen. Wederom een pittige opgave voor Borger, maar wie weet komt de koploper wel op het juiste moment. De eerste punten zullen toch een keer moeten komen. In ieder geval kunnen de groen-witten zich vastklampen aan de resultaten van de afgelopen jaren, al luidt het gezegde dat ook die geen garantie voor de toekomst bieden.

Onstwedder Boys – Tiendeveen

Onstwedder Boys draait voorlopig goed mee in de zaterdag 4e klasse E. De Boys staan op een derde plek op de ranglijst en staan slechts twee punten achter op CSVC en Vitesse. Afgelopen zaterdag werd er gelijkgespeeld bij Nieuw-Balinge en dat gaf nog maar eens aan hoe klein de verschillen zijn in deze klasse. De ploeg uit Onstwedde blijkt in ieder geval moeilijk te verslaan, het leed slechts nog maar een nederlaag. Hoe anders is het momenteel bij Tiendeveen, dat afgelopen zaterdag alweer de vierde nederlaag op rij leed. Tiendeveen startte het seizoen wel uitstekend met tien punten uit vier duels, maar won daarna geen wedstrijd meer. Het lijkt voor de Boys een ideale tegenstander om de goede reeks voort te zetten, maar zoals eerder al vermeld zijn de verschillen niet al te groot. Toch zal Onstwedder Boys er alles aan gelegen zijn om te winnen om zo Vitesse en CSVC niet uit het oog te verliezen en wie weet kunnen de Boys misschien zelf wel een of twee plekjes stijgen.

FC Assen – NWVV

NWVV staat momenteel op een zesde plaats op de ranglijst in de 5e klasse F. Een enigszins vertekend beeld gezien een aantal ploegen al zeven of acht wedstrijden speelden en NWVV nog maar zes. Qua verliespunten is de achterstand op nummer twee VCG slechts twee punten, dus ook in deze klasse zijn de verschillen nog niet al te groot. De komende weken lijken dan ook de weken van de waarheid te worden voor NWVV of het daadwerkelijk bovenin een woordje mee kan spreken. Zaterdag wacht op papier de makkelijkste tegenstander met laagvlieger FC Assen, daarna volgen confrontaties met NKVV en VCG. Weet NWVV deze wedstrijden allemaal te winnen dan kan het in de tweede seizoenshelft nog serieus mee gaan doen om de prijzen. Vallen de resultaten tegen dan lijkt het seizoen al vroeg als een nachtkaars uit te gaan. Zaterdag winnen bij FC Assen is dan ook van cruciaal belang voor de Nieuw-Weerdingers.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Stand zondag 5e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse C na speelronde 8.

Stand zondag 5e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse C.

Programma zaterdag 2 februari

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag op het programma staan.