Voorbeschouwing speelronde 12 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat de twaalfde speelronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 12.

Noordster – Nieuw Buinen

Een degradatiekraker in de eerste klasse F tussen twee ploegen die een teleurstellende eerste seizoenshelft kennen. De club uit Pekela heeft twee punten meer dan de Buunermonders en kunnen het gat groter maken naar de hekkensluiter. Het door blessures geplaagde Nieuw Buinen wil juist voor de winterstop nog afkomen van de laatste plaats. Met een overwinning kan het alsnog met een goed gevoel de winterstop ingaan en kan het met een fitte selectie beginnen aan de tweede seizoenshelft. Een seizoenshelft waarin de oranjehemden graag willen laten zien dat zij absoluut niet thuishoren in de onderste regionen van de eerste klasse. Noordster is zondag daarin de eerste horde die moet worden genomen op weg naar handhaving.

FC Ter Apel ’96 – Musselkanaal

De koploper tegen de hekkensluiter van de zondag 3e klasse C. In Ter Apel gaat het allemaal voor de wind en kan het zondag een kroon zetten op een uitstekende eerste seizoenshelft. Bij een zege is het winterkampioen, dus daar zullen de Ter Apelers alles op gaan zetten. De punten zullen echter niet cadeau gedaan worden door Musselkanaal, dat in een degradatiestrijd verkeert. Vorige week boog het tegen Weerdinge knap een 0-3 achterstand om in een 4-3 zege. Het kan het nodige vertrouwen hebben gegeven aan de ploeg van trainer Wessel Woortman, die met een zege weer aansluiting vinden met de ploegen die net boven Musselkanaal staan. De belangen voor beide ploegen zijn dan ook groot in deze Kanaalstreekderby, waardoor het een zeer boeiende ontmoeting kan worden.

HOC – Sellingen

Een andere ontmoeting tussen twee ploegen uit de Kanaalstreek. HOC kroonde zich afgelopen week al tot winterkampioen, maar zal met een goede uitgangspositie de winterstop in willen gaan. Voor Sellingen zal het de laatste kans zijn om nog enigszins mee te kunnen doen om de titel. De nummer vier van de ranglijst staat elf punten achter met een wedstrijd minder. Het gat kan met een overwinning verkleind worden al zal dat geen gemakkelijke opgave worden voor Sellingen. HOC lijkt thuis ongenaakbaar en bovendien is topschutter Jelle Siekman de laatste weken op dreef. De vraag is dan ook of Sellingen voor een stunt kan zorgen.

Bareveld – Gieterveen

Nog een echte derby tussen twee ploegen die in het rechterrijtje van de zondag 4e klasse D zijn terug te vinden. De Barevelders bivakkeren aan de onderkant van de middenmoot, maar houden tot nu toe de ploegen onder zich op afstand. Om dat zo te houden mag er zondag niet verloren worden van Gieterveen. De Gieterveners staan voorlaatste met vijf punten minder, maar zullen het gat maar al te graag willen dichten. Genoeg ingrediënten aanwezig om er een boeiende derby van te maken.

GKC – Eext

Eindelijk ook eens een derby voor GKC, dat over het algemeen dit seizoen weinig interessante tegenstanders uit de buurt treft. De derby tegen Eext is een ontmoeting tussen twee ploegen die gelijk staan in punten. Beiden staan stevig in de middenmoot en de inzet tijdens deze derby is dan ook een plek in het linkerrijtje.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma zondag 15 mei

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag 15 mei op het programma staan.

Afgelastingen zondag 1 maart

Overzicht van de competitiewedstrijden die zondag wel en niet doorgaan.