Voorbeschouwing speelronde 17 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat de 17e speelronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor speelronde 17.

HOC – Gasselternijveen

Een Kanaalstreekderby in de zondag 4e klasse D tussen HOC en Gasselternijveen. Wie gaat de Hunso Oring Combinatie nog stoppen op weg naar het kampioenschap? Afgelopen zondag won HOC met 10-0 van Heiligerlee en daarmee onderstreepte het nog maar eens de titelaspiraties. Heiligerlee was dus kanonnenvoer, iets wat Gasselternijveen absoluut niet aanstaande zondag zal willen zijn. De promovendus presteert aardig met  een zesde plek, maar zal ook wel de aansluiting met de subtop willen behouden. Afgelopen zondag speelde het met 2-2 gelijk tegen Sellingen. In ieder geval wacht zondag een loodzware klus om een resultaat mee te nemen uit Odoorn. De hamvraag zal dan ook zijn of er een stunt in zit voor Nieveen of dat HOC de kampioenskoers gewoon gaat voortzetten.

Pekelder Boys – De Treffer ‘16

Een ontmoeting tussen twee clubs uit de Kanaalstreek, die vorige week allebei hun wedstrijd wisten te winnen. De Pekelders wonnen nipt bij EEC, De Treffer won thuis nipt van Zwartemeerse Boys. Pekelder Boys staat momenteel zesde op de ranglijst, De Treffer ’16 staat op een tweede plek. Het onderlinge verschil is zeven punten tussen beide teams. De Pekelders zouden dus wat dichterbij kunnen komen, maar De Treffer kan zich in de jacht op koploper Alteveer eigenlijk geen misstap veroorloven.

Buinen – JVV

Een andere ontmoeting tussen twee clubs uit de Kanaalstreek, ditmaal twee laagvliegers uit de zondag 5e klasse E. Buinen staat momenteel tiende, JVV drie plekken lager op de dertiende plek. JVV leed vorige week een gevoelige nederlaag tegen koploper Alteveer, het werd met 10-0 afgedroogd. Ongetwijfeld zal JVV zich niet weer zo naar de slachtbank willen laten leiden tegen Buinen. De Buunerberen speelden nog geen wedstrijd na de winterstop en de vraag is dan ook hoe zij deze verteerd hebben.

Alteveer – EEC

Nog een Kanaalstreekclash in de zondag 5e klasse E. Alteveer en EEC nemen het tegen elkaar op en dat is een ontmoeting tussen de nummer 1 en 11 van de ranglijst. Op papier weer lijkt het een makkelijke horde voor Alteveer, dat de afgelopen twee wedstrijden met grote cijfers won: 6-2 en 10-0. Het gevaar voor onderschatting ligt echter op de loer voor de koploper, dat ongetwijfeld de nodige weerstand van EEC kan verwachten, dat zo snel mogelijk uit die onderste regionen weg wil.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma Eredivisie zondag 22 november

Overzicht van de wedstrijden die zondag op het programma staan in de Eredivisie.

Stand zondag 5e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 5e klasse C na speelronde 1.

Stand zondag 3e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse C.