Voorbeschouwing inhaalronde zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Zondag staat er een inhaalronde van de competitie op het programma voor de zondagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze inhaalronde.

Noordster – Nieuw Buinen

Een echte degradatiekraker in de zondag 1e klasse F. Noordster en Nieuw Buinen zijn de nummer 13 en 14 en dus voorlopig de voornaamste kandidaten voor rechtstreekse degradatie. Het verschil tussen beiden is twee punten in het voordeel van Noordster, dat ook twee wedstrijden meer speelde. Tot dusver is het een rampzalig seizoen voor Nieuw Buinen, dat ook in de tweede seizoenshelft dramatisch is gestart. Zo verloor het met 8-0 bij Stadspark en ging het afgelopen zondag met 0-3 onderuit tegen Gomos. Eveneens liep het ook al tegen drie rode kaarten aan in die twee duels. Nieuw Buinen zit dan ook duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Het devies voor zondag is in ieder geval duidelijk en dat is winnen. Anders lijkt het wel een hele moeilijke missie te worden om nog rechtstreeks te handhaven.

Valthermond – Beilen

Valthermond kende een uitstekende start van de tweede seizoenshelft. Zo won het eenvoudig met 4-0 bij Emmeloord en afgelopen zondag won het ook zonder problemen met 3-0 van Asser Boys. De Mondkers zijn daardoor opgeklommen naar de vijfde plaats op de ranglijst. Met de thuiswedstrijd tegen Beilen en volgende week tegen Zuidwolde nog voor de boeg zit aansluiting met de top van de ranglijst er dan ook zeker in. Daarna wacht de kraker tegen Stadskanaal, een wedstrijd die voor beiden dan zo maar eens bepalend kan zijn of men dan nog wel of niet kan mee doen om de titel. Moeten wel eerst de voorgaande wedstrijden gewonnen worden, maar het kan zo maar eens. Maar eerst zal Valthermond moeten winnen van Beilen, een tegenstander waar vorig seizoen tot drie keer toe van werd verloren. De Mondkers hebben zondag dus nog wat goed te maken.

Bareveld – Gieterveen

Slechts enkele kilometers scheiden beide sportparken van elkaar. De wedstrijd tussen Bareveld en Gieterveen mag dan ook gerust een burentwist genoemd worden. Een derby met deze keer grote belangen voor beide elftallen. Zowel Bareveld als Gieterveen verkeren in de onderste regionen van de zondag 4e klasse D. Bareveld op plek 10, Gieterveen op plek 13. Drie punten zijn voor beide teams dus cruciaal. Bareveld zal Gieterveen niet dichterbij willen laten komen en zal met een overwinning lucht verschaffen. De Gieterveners kunnen juist op gelijke hoogte komen en zullen daar naar streven. Het kan zondag dan ook een boeiende burenderby worden, die op het scherpst van de snede gespeeld zal worden.

GKC – Eext

Eindelijk een derby voor GKC, dat dit seizoen in een relatief onbekende competitie is ingedeeld. Clubs als Makkinga, Donkerbroek, Zandhuizen, dat waren toch niet de wedstrijden waar de Gasselters op gehoopt hadden. Wedstrijden tegen Buinen, Buinerveen en EEC, dat had men liever gezien, maar GKC werd ingedeeld in de zondag 5e klasse C. Daarin treft het dus wel Eext, en dus eindelijk een derby voor beide elftallen. Een wedstrijd tussen de nummer zeven en acht van de ranglijst, waarbij GKC een voorsprong van drie punten heeft. Doordat de gehele subtop tegen elkaar speelt kan GKC goede zaken doen bij een overwinning op Eext. Want het verschil met de nummer vier is slechts vier punten. GKC speelde vorige week niet nadat het de week ervoor met 6-3 won van Yde de Punt. Eext ging afgelopen zondag met 5-0 onderuit tegen laagvlieger HHCombi en zal dus gebrand zijn op revanche. GKC is dus gewaarschuwd.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma vrouwenvoetbal zaterdag 12 oktober

Overzicht van de competitiewedstrijden die vandaag op het programma staan in het vrouwenvoetbal.

Sellingen zoekt nieuwe hoofdtrainer

Sellingen moet onverhoopt op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het seizoen 2020-2021.

Stand zondag 4e klasse D

Overzicht van de stand van de zondag 4e klasse D.