Voorbeschouwing speelronde 14 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 14 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Tiendeveen – SJS

Tiendeveen is de volgende ploeg die het slachtoffer moet worden van de dadendrang van SJS. De Knoalsters zijn aan een zeer goede serie bezig na de winterstop. Alle drie de wedstrijden werden gewonnen, waardoor SJS is opgeklommen naar een vijfde plaats. Daarbij aangetekend dat het net zoveel punten heeft als nummer vier SCN. Dat betekent dat SJS volledig terug in de race is, want ook het gat naar de eerste twee is slechts zes punten. Bovendien speelt de gehele top vier aankomend weekeinde tegen elkaar en dus kan SJS optimaal profiteren. Dan moet er wel gewonnen worden  van middenmoter Tiendeveen. Indien dat gebeurd, dan is de kans groot dat SJS alsnog mee gaat strijden om de titel.

SCN – Onstwedder Boys

Na twee weken vrij geweest te zijn, gaat Onstwedder Boys de draad weer proberen op te pakken tegen SCN. Een heuse topper in de zaterdag 4e klasse E tussen de nummers vier en twee van de ranglijst. De Boys delen de koppositie met CSVC en hebben zaterdag de kans om een eerste concurrent direct af te schudden. Bij winst wordt het gat namelijk negen punten richting SCN en met dan nog acht wedstrijden te gaan lijkt dat gat niet meer te overbruggen. Als Onstwedde weet te winnen dan kan het wellicht ook profiteren van de wedstrijd tussen Vitesse en CSVC. De nummers 1 en 3 treffen elkaar namelijk in Koekange. Kortom een belangrijke zaterdag voor Onstwedder Boys in de strijd om het kampioenschap.

VCG – Mussel

De absolute kraker in de zaterdag 5e klasse F. De nummers 2 en 1 van de ranglijst nemen het tegen elkaar op in Geesbrug. Mussel kan met nog zeven wedstrijden te gaan een reuzenstap zetten richting een eventueel kampioenschap. Momenteel heeft de Mussel een voorsprong van drie punten op VCG en weet het dat uit te breiden naar zes, dan lijkt de kampioensrace zo goed als gelopen. Het moet dan wel heel raar lopen wil Mussel die voorsprong dan nog weggeven. Maar eerst maar eens winnen en dat is op voorhand geen gemakkelijke opgave. De eerste ontmoeting ging namelijk met 1-2 verloren en bovendien weet VCG ook dat het moet winnen wil het in de race blijven. Wordt het nog weer spannend in de 5e klasse F of slaat Mussel het beslissende gaatje? Zaterdag zal meer duidelijk worden als na de wedstrijd de kruitdampen zijn opgetrokken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Programma bekervoetbal vrouwen zaterdag 4 september

Overzicht van de bekerwedstrijden die zaterdag op het programma staan in het vrouwenvoetbal.

Programma bekervoetbal zondag 11 september

Overzicht van de bekerwedstrijden die zondag 11 september op het programma staan.

Stand zondag 3e klasse C

Overzicht van de stand van de zondag 3e klasse C.